ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Άρης Πορτοσάλτε: «Ήττα της κυβέρνησης, αλλάζει σωβρακάκια»

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο δημοσιογράφος τα «έψαλε» στην κυβέρνηση

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Άρης Πορτοσάλτε, το πρωί της Παρασκευής (13/1). Ο δημοσιογράφος εμφανίστηκε δυσαρεστημένος στον αέρα του ΣΚΑΙ και έκανε ένα ιδιαίτερα καυστικό και ειρωνικό σχόλιο για το ζήτημα της πολυσυζητημένης πανεπιστημιακής αστυνομίας, που φαίνεται να αποτελεί πια παρελθόν.

Συγκεκριμένα, ενώ στο στούντιο της πρωινής εκπομπής συζητιόταν η υποχώρηση της κυβέρνησης σχετικά με την παρουσία της αστυνομίας στα ΑΕΙ, ο Πορτοσάλτε αναρωτήθηκε: «Δεν θα περιπολούσε η πανεπιστημιακή αστυνομία απ’ έξω;» και έλαβε αρνητική απάντηση από τον Δημήτρη Οικονόμου.

Τότε, ξεκίνησε να τα «χώνει» στην κυβέρνηση και να κάνει λόγο για μειοψηφίες που δρουν στα Ιδρύματα όπως θέλουν. Παράλληλα, μίλησε για ήττα της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα και υπογράμμισε πως δεν χρειαζόταν να το ανοίξει καν, αν νόμιζε ότι δεν μπορούσε να σηκώσει το βάρος.

«Μισό λεπτό. Την πανεπιστημιακή αστυνομία την εξήγγειλε η κυβέρνηση, ας μην το έκανε. Αν φοβόταν, αν είχε γωνίες με τον εαυτό της, η κυβέρνηση δεν χρειαζόταν να πει κουβέντα για τίποτα. Θα συνεχίζαμε να ζούμε, όπως ζούμε εδώ και 50 χρόνια. Με την ηγεμονία διαφόρων μειοψηφιών που κάνουν ότι θέλουν», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Ηττάται η κυβέρνηση, να το πούμε ευθέως στο πρόσωπο. Ηττάται. Δεν χρειαζόταν να ανοίξει το θέμα. Αν ήταν να αλλάξει σωβρακάκια, δεν χρειάζεται να το κάνει. Αν νομίζεις ότι δεν μπορείς να σηκώσεις το βάρος, μην το κάνεις».

Related Articles

Back to top button