ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αποκάλυψη Βρούτση: Ο Φουρθιώτης πήρε ποσά τριών μηνών – Τον Οκτώβριο ήταν 70-80 χιλιάδες ευρώ

Για την υπόθεση Φουρθιώτη μίλησε ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων και το ποσό που έχει πάρει ήδη, ο τηλεπαρουσιαστής.

Ο κ. Βρούτσης περιγράφοντας το οικονομικό σκάνδαλο πίσω από τους εκβιασμούς επισήμανε ότι «Ναι νομίζω ότι πήρε τρεις μήνες ποσά και αυτό αφορά στην διερεύνηση από τον οικονομικό εισαγγελέα και φρενάρισε ο μήνας Οκτώβριος. Τον Οκτώβριο το ποσό ήταν 70.000 ή 80.000 ευρώ για τον οποίο δεν πληρώθηκε» επισήμανε μεταξύ άλλων.

Για το πώς θα παρθούν πίσω αυτά τα χρήματα που δεν έπρεπε να του έχουν δοθεί, όρισε αρμόδια την σημερινή ηγεσία του υπουργείου, που ασχολείται με το θέμα.

«Είναι δρομολογημένες οι διαδικασίες με τον οικονομικό εισαγγελέα αλλά αυτά έχουν μία χρονοβόρο διαδικασία» πρόσθεσε.

Ήδη η κυβέρνηση έχει αφήνει να διαρρεύσει ότι θα στείλει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη ενώ ο τηλεπαρουσιαστής μέσω των δικηγόρων του χθες προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να «ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 31/3/2021 πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία μειώθηκαν τα μέτρα ασφαλείας του».

«Η ιστορία διαδραματίζεται από τον μήνα Δεκέμβριο» είπε μιλώντας στον Open, ο πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης αναφερόμενος στο θέμα του Μένιου Φουρθιώτη.

Ο ίδιος έκανε λόγο για προσπάθεια υφαρπαγής δημόσιου χρήματος ενώ ανέφερε ότι το θέμα το είχε πει και στη Βουλή απλά δεν είχε πάρει τόσο μεγάλη έκταση.

«Οι απειλές και οι χαρακτηρισμοί ειπώθηκαν από τον ίδιο (τον παρουσιαστή) στην τηλεοπτική του εκπομπή» συνέχισε ο πρώην υπουργός.

«Όχι μία αλλά πολλές φορές το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε έρθει στο υπουργείο με απαράδεκτο τρόπο» είπε μεταξύ άλλων επαναλαμβάνοντας ότι είχε εκφοβίσει υπαλλήλους του υπουργείου.

«Όταν σε μία χρονική στιγμή τον απέβαλαν οι αστυνομικοί από το υπουργείο, την ίδια μέρα με κατήγγειλε στην εκπομπή του και είχε πρώτο θέμα ότι ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης με έβγαλε και βιαιοπράγησε εναντίον μου μέσα στο υπουργείο Εργασίας.

»Δεν βγάζει άκρη τόσο εύκολα όταν κάποιος κρατάει μία κάμερα και έχει τη δυνατότητα (να το κάνει) σε μία περίοδο που δεν ασχολείται κανένας» σημείωσε.

«Πέρασε κάθε κόκκινη γραμμή (ο τηλεπαρουσιαστής)» λέει ο Γιάννης Βρούτσης. ενώ στις καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ για ότι αυτός ήταν ο λόγος μετακίνησής του από το υπουργείο, απαντά ότι αυτό είναι απόλυτη διαστρέβλωση.

Σε ό,τι αφορά δε, στην προσωπική φρουρά του παρουσιαστή, ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι είναι χαρτοφυλάκιο άλλου υπουργείου, ενώ τόνισε ότι η φρουρά τού αφαιρέθηκε πριν την συνέντευξή του.

Related Articles

Back to top button