ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αμύθητη η περιουσία Τράγκα: Υπολογίζεται στα 140 εκατ. ευρώ

Τα 140 εκατ. ευρώ φέρεται να πλησιάζει, η περιουσία του Γιώργου Τράγκα, ενώ μόνο η αξία των ράβδων χρυσού που εντοπίστηκε στις θυρίδες του εξωτερικού υπολογίζονται σε 5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το πόρισμα, όπως αναφέρει ο Παναγιώτης Τσιμπούκης στο Πρώτο Θέμα, ράβδοι που βρέθηκαν σε τραπεζική θυρίδα είναι αγνώστου προελεύσεως και χωρίς κανένα επίσημο έγγραφο που να επιβεβαιώνει τη νομιμότητά τους.

Τα ακίνητα, τα οποία άλλα είναι μόνο στο όνομα του δημοσιογράφου και άλλα στον ίδιο και τη σύζυγό του, είναι τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ, δύο στην Πολιτεία και δύο στη Μύκονο.

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι του ανήκουν διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και ένα στο Olympic Tower της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν κ.ο.κ.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές έχουν προχωρήσει στην δέσμευση της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα και της συζύγου του Μαρίας Καρρά.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες δεσμεύεται όλη η προσωπική περιουσία της κα Καρρά, κάτι που αφορά τραπεζικούς λογαριασμούς ενώ θα ελεγχθεί αν έχει ακίνητα στο όνομά της, μετέδωσε το Open.

Ακόμη, θα ελεγχθεί το πόθεν έσχες της κ. Καρρά. Η αρμόδια Αρχή έκρινε ότι η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα είχε «ενεργή συμμετοχή στις εγκληματικές δραστηριότητες» του δημοσιογράφου, ότι «γνώριζε και συμμετείχε» σε αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες του Open και του Alpha.

Την ίδια ώρα, αποφασίστηκε η δέσμευση της περιουσίας δύο συνεργατών- όχι συγγενών- του δημοσιογράφου, που φέρεται να συμμετείχαν σε εταιρείες του εκδότη και δημοσιογράφου. Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα, σύμφωνα με τον Alpha, που δούλεψαν σε αυτές τις εταιρείες και σε μία από αυτές ήταν μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Σημειώνεται, ότι θα γίνει έρευνα και για άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν σε αυτές τις εταιρείες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή στην υπόθεση.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button