ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Βόμβα με την ανάπλαση στην Ναύπακτο – Προς ακύρωση η αποχέτευση

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα με την ανάπλαση

Η ανάπλαση της Ναυπάκτου, ήταν η πρώτη ουσιαστική αντιπαράθεση της δημοτικής αρχής Γκίζα με την πρώην δημοτική αρχή Λουκόπουλου, στην αρχή της περιόδου, δύο χρόνια πριν. Όταν η συζήτηση για την ποιότητα της πέτρας από την αντιπολίτευση φούντωσε, η παράταξη Γκίζα επιτέθηκε στην Ενωτική Πρωτοβουλία, επειδή, έλεγε, είχαν ξεχάσει να περιλάβουν στην μελέτη την αποχέτευση του κάτω δρόμου. Ως απάντηση τότε ο αείμνηστος Καρακώστας μιλώντας στο npress, σημείωνε πως με την αντικατάσταση της αποχέτευσης του Άνω δρόμου, τα νερά που έρχονται προς την θάλασσα «πιάνονται» οπότε δεν υπάρχει λόγος αντικατάστασης της αποχέτευσης στον κάτω δρόμο. Είχε πει μάλιστα πως η αντικατάσταση του κάτω δρόμου θα ήταν ιδιαίτερα κοστοβόρα, λόγω των σπηλαιώσεων στο λιμάνι. Παρόλα αυτά όμως, η δημοτική αρχή επέμεινε, κάνοντας λόγο για προχειρότητα και λάθος της μελέτης.

ADS

Σήμερα όμως, τα πράγματα έχουν έρθει έτσι για την δημοτική αρχή, που εκεί που εγκαλούσε τους προηγούμενους για την μη πρόβλεψη αποχέτευσης στον κάτω δρόμο, θα βρεθεί ενδεχομένως απολογούμενη για την μη κατασκευή της αποχέτευση στον… Άνω δρόμο! Λέμε ενδεχομένως, γιατί αυτό που φημολογείται μένει να αποδειχτεί. Συγκεκριμένα, οι τελευταίες πληροφορίες, λένε πως η δημοτική αρχή προσανατολίζεται στην ακύρωση της αποχέτευσης!! Είναι άλλωστε το πιο δύσκολο κομμάτι όλης της ανάπλασης! Για τον σκοπό αυτό, ο δήμαρχος ξεκινάει από την Δευτέρα σειρά επαφών για να πειστούν οι επαγγελματίες για την ακύρωση του. Την Δευτέρα το απόγευμα, ο δήμαρχος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θέμη Δαβανέλλο και τα μέλη του ΔΣ, για να εξηγήσει τις λεπτομέρειες.

Όλα αυτά βέβαια έχουν έρθει σε γνώση των ανθρώπων της αντιπολίτευσης και ήδη «ακονίζουν» μαχαίρια! Για τον Λουκόπουλο το έργο αυτό είναι ένα στολίδι στο κέντρο της πόλης για το οποίο δούλεψε με τόση επιμέλεια και καμία έκπτωση δεν είναι αποδεκτή! Στο ίδιο μήκος κλίματος είναι και ο Γιάννης Μπουλές, ο οποίος άλλωστε ήταν αυτός που είχε σχεδιάσει την ανάπλαση στα Ανατολικά, με τις αντίστοιχες αντικαταστάσεις δικτύων. Ανδρέας Κοτσανάς και Γιώργος Γούλας, δεν δέχονται να μπουν καν σε συζήτηση για πιθανή ακύρωση.

Στην κοινότητα των μηχανικών/εργολάβων, ήταν γνωστό από καιρό πως το τμήμα της αποχέτευσης ήταν το δύσκολο μέρος του έργου. Κανείς όμως δεν περίμενε πως μπορεί να ανοίξει η συζήτηση για την ακύρωση! Κι αυτό γιατί η αλλαγή του παντοροϊκού συστήματος αποχέτευσης που θα οδηγήσει σε καθαρότερες θάλασσες, είναι μια απαίτηση του συνόλου της κοινωνίας της πόλης!

Πάντως για να ικανοποιηθεί η απαίτηση του εργολάβου και να ακυρωθεί η αποχέτευση από το έργο, θα χρειαστεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button