ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Βάσω Νταουσάνη: Εκδικητική κίνηση του δημάρχου στο πρόσωπο της προέδρου των εργαζομένων

Με ανακοίνωσή της, η πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου Ναυπακτίας, Βάσω Νταουσάνη, με ανοιχτή επιστολή-κόλαφο, καταγγέλει την μετακίνησή της από τον δήμαρχο Βασίλη Γκίζα, στο Αντίρριο.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί σας, γιατί θεωρώ ότι ως πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδος, έχω το καθήκον και την υποχρέωση να το κάνω. Έχω μάθει στη ζωή μου να μπορώ να λέω ελεύθερα την γνώμη μου, να διεκδικώ και να υπερασπίζομαι το δίκαιο. Αυτό είναι αρχή μου και σε όλη την μέχρι τώρα πορεία της ζωής μου αυτό κάνω.

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας αποφάσισε την μετακίνησή μου, την οποία ως δήμαρχος «δικαιούται» να κάνει. Όμως η μετακίνηση αυτή στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν γίνεται σε καμία περίπτωση για να καλυφτούν υπηρεσιακές ανάγκες. Αυτό είναι το πρόσχημα. 

Η κατανομή του προσωπικού, ούτως ή άλλως από την αρχή της θητείας του δεν στηρίζεται στα  τυπικά και ουσιαστικά του προσόντα αλλά σε έναν καταστροφικό αυτοσχεδιασμό του ιδίου και των συνεργατών του που έχει οδηγήσει πολλές υπηρεσίες του δήμου σε παράλυση. 

Η πράξη του αυτή είναι:  

1. εκδικητική γιατί ως σωματείο καταγγείλαμε την απευθείας ανάθεση του εσωτερικού ελέγχου του δήμου σε ιδιώτη, ο οποίος αφού θα πληρώνεται με εντολή δημάρχου δεν είναι και πολύ δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος ότι θα είναι σε «διατεταγμένη» υπηρεσία. Άρα για ποιον έλεγχο μιλάει ο κ. δήμαρχος; Τον …… «κατευθυνόμενο»;

2. ρεβανσιστική αφού με συνδέει πολιτικά με τον σύζυγό μου με τον οποίο έχει πολιτικές διαφωνίες. Τρία χρόνια είναι δήμαρχος και ακόμα δεν έχει μάθει να ξεχωρίζειρόλους. Άλλο είναι η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων και άλλο η σύζυγος του πρώην δημάρχου με τον οποίο διαφωνεί. Είναι δύο ξεχωριστοί και τελείως διαφορετικοί ρόλοι.

3. Τιμωρητική. Έχεις διαφορετική άποψη; Τιμωρείσαι. Ο κ. δήμαρχος θα προτιμούσε ίσως και άλλες πιο σκληρές «τιμωρητικές-εξαντλητικές» πρακτικές άλλων εποχών, αλλά ευτυχώς για εμένα και δυστυχώς για εκείνον αλλάξαμε εποχή.

Τι μήνυμα στέλνει λοιπόν ο κ. δήμαρχος προς τους υπαλλήλους του δήμου αλλά δυστυχώς και στους πολίτες; Ότι αν εσύ ή μέλος της οικογένειάς σου δεν είσαι υπάκουος, δεν είσαι το «καλό παιδί» τότε θα «εκδικηθεί» όπου και όπως μπορεί.  

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Οι στόχοι της εκδικητικής, ρεβανσιστικής, τιμωρητικής κίνησης του στο πρόσωπο της προέδρου των εργαζομένων, και κατ΄ επέκταση στο πρόσωπο των εργαζομένων, και όχι στο πρόσωπο της Βάσω Νταουσάνη, είναι ξεκάθαροι:

1. Θέλει να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην άσκηση των συνδικαλιστικών μου υποχρεώσεων, ως προέδρου του συλλόγου για τις ανάγκες και την εξυπηρέτηση των συναδέλφων των δήμων Ναυπακτίας και Δωρίδος, 

2. Θέλει να φιμώσει την ελεύθερη έκφραση με τον περιορισμό της συνδικαλιστικής μου δράσης, με τον εκφοβισμό, στοχεύοντας ξεκάθαρα στην άσκηση ψυχολογικής πίεσης και εν τέλει στην απαξίωση του συλλόγου.

3. Θέλει να διχάσει τους εργαζομένους του δήμου, στρέφοντας τον έναν εργαζόμενο απέναντι στον άλλο και να απαξιώσει τον ρόλο του σωματείου. 

4. Θέλει να μην έχει «εκπλήξεις» στα «συμπεράσματα» του εσωτερικού ελέγχου για την λειτουργία των υπηρεσιών, και να αποδώσει ευθύνες εκεί που σκοπεί εδώ και καιρό, αυτή την φορά και με την βούλα ενός «αντικειμενικού» ελέγχου.

​Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 

Ως εργαζόμενοι οφείλουμε να αντισταθούμε, να προστατέψουμε το θεσμό του προέδρου, τον θεσμό του σωματείου των εργαζομένων, να μην ανεχόμαστε τέτοιες μεθοδεύσεις και πολιτικές, να μην τρομοκρατούμεθα ενάντια σε κάθε έννοια της δημοκρατίας, να προστατεύουμε και να υπερασπιζόμαστε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.

Διαβεβαιώνω τους συναδέλφους ότι αυτές οι ενέργειες δεν θα κάμψουν τις προσπάθειές μου και δεν θα μειώσουν τη δράση μου για την προστασία των δικαιωμάτων μας. Σας καλώ με τη σειρά σας να σταθείτε δίπλα στο σωματείο μας και να μην ακούτε τις σειρήνες που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τα πράγματα. Μόνο ενωμένοι θα πετύχουμε τους στόχους μας.

                                                                Βάσω Νταουσάνη

                                                     Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων

                                                        ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδος

Related Articles

Back to top button