ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Βασίλης Πολιτόπουλος: Να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες της ανάπλαση αφού ο εργολάβος δεν έχει το υλικό

Με ανάρτησή του ο πρώην συνεργάτης της δημοτικής αρχής του Τάκη Λουκόπολου καλεί τον δήμαρχο να σταματήσει άμεσα τις εργασίες ανάπλασης.

Δείτε αναλυτικά:

Δήμαρχε Ναυπακτίας και καλέ μου φίλε Βασίλη Γκίζα
Μετά τις εξελίξεις όσον αφορά την επιλογή και προμήθεια πέτρας για το έργο της ανάπλασης στο λιμάνι Ναυπάκτου θέλω να σου προτείνω τα εξής:

Άμεση διακοπή της αποξήλωσης της ασφάλτου στην οδό Ν. Μπότσαρη διότι:

  1. Δεν υπάρχει προμήθεια του φυσικού κυβόλιθου βάσει των προδιαγραφών της μελέτης. Το λατομείο που θα προμηθεύσει τον εργολάβο χρειάζεται χρόνο προκειμένου η πέτρα να εξορυχτεί, να επεξεργαστεί ,να τυποποιηθεί, να παλετοποιηθει , να μεταφερθεί και να εναποθετηθει σε χώρο του εργολάβου
  2. Η υπάρχουσα υποστρωση σκυροδέματος ( αμφιβόλου ποιότητας ,πάχους και οπλισμού) δεν καλύπτει τις απαιτήσεις της μελέτης
  3. Η υπάρχουσα υποστρωση σκυροδέματος όσον αφορά την υψομετρική της θέση δεν καλύπτει τις απαιτήσεις της μελέτης έναντι της στέψης των κρασπέδων (άρα και των πεζοδρομίων –άρα και των εισόδων των κτηρίων επί της οδού Ν. Μπότσαρη)
  4. Στην μελέτη του έργου αναφέρεται ξεκάθαρα η αποξήλωση της υφιστάμενης στρώσης σκυροδέματος και η αντικατάσταση της με σκυρόδεμα που απαιτεί ο Κανονισμός Σκυροδέματος της μελέτης.
  5. Άμεση έναρξη εργασιών στην οδό Τζαβέλα ( για αντικατάσταση των δικτύων) με τα εξής πλεονεκτήματα:
  6. Θα συνεχίσει κανονικά η κίνηση των οχημάτων μιας και στην οδό Ν. Μπότσαρη θα κινούνται οχήματα ,καταργώντας την διπλή κίνηση επί της οδού Τζαβέλα
  7. Θα υπάρξει ο αναγκαίος χρόνος προκειμένου το εγκεκριμένο λατομείο να προμηθεύσει τον εργολάβο με πέτρα
  8. H Τεχνική Υπηρεσία θα εγκρίνει και η Οικονομική Υπηρεσία θα έχει τη χρονική και υπηρεσιακή δυνατότητα να εκταμιεύσει το ποσό της πληρωμής του προμηθευτή της πέτρας ,μιας και η πέτρα θα έχει έρθει στο χώρο του εργοταξίου και θα είναι αποθηκευμένη.
  9. Θα υπάρξει χρόνος δοκιμαστικής εφαρμογής της πέτρας( π.χ στην οδό Σοϊδά και στην προέκταση αυτής έως το κτήριο της Γαρμανή) με απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων και χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στους επαγγελματίες.

Δεν έχω καμιά αντιπολιτευτική διάθεση και με ενδιαφέρει αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον της πόλης μας .
Φυσικά σαν πολίτης αυτής της πόλης (και με τις όποιες γνώσεις έχω) αρνούμαι να σιωπήσω σε εργολαβικούς «ελιγμούς» καταστρατήγησης της εγκεκριμένης μελέτης ανάπλασης (ειδικά σε ότι αφορά τα υλικά αυτής της μελέτης).
Και ειδικα στο ομορφότερο της κομμάτι που είναι το λιμάνι της.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button