ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Τρίκορφο: Στο «κόκκινο» οι γεωτρήσεις – Ο Εύηνος πλημμυρίζει την περιοχή

Τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δύσκολα για τους 1.300 κατοίκους των χωριών του πρώην δήμου Χάλκειας, στον δήμο Ναυπακτίας.

Στο προ εβδομάδος άρθρο του npress για τον κίνδυνο να φτάσει το νερό του ποταμού στις γεωτρήσεις, δεν φαίνεται να κινητοποίησε τους ανθρώπους της Περιφέρειας αφού δεν έλαβαν άμεσα μέτρα για την προστασία τους.

Τότε, το νερό του Ευήνου ήταν 10 μέτρα από τις γεωτρήσεις, ενώ σήμερα, είναι ακριβώς δίπλα. Ενδεικτικό της κατάστασης, είναι πως το συνεργείο της ΔΕΥΑΝ που έφτασε σήμερα στο σημείο με επικεφαλής τον προϊστάμενο της υπηρεσίας κ. Παπακωστόπουλο, δεν κατάφερε να προσεγγίσει το σημείο λόγω της πλημμύρας στην γύρω περιοχή.

Μάλιστα το συνεργείο μετέβη αμέσως μετά στο χωριό και όπως μας είπε ο πρόεδρος κ. Κούκουνας, πήραν δείγματα και τα οποία δείχνουν πως το νερό αυτή την στιγμή είναι καθαρό. «Δεν ξέρω όμως τι μπορεί να γίνει μέχρι το βράδυ» μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούκουνας.

Οι κάτοικοι πάντως είναι αναστατωμένοι, καθώς αν η βροχή συνεχιστεί, τότε είναι βέβαιο πως οι γεωτρήσεις θα πλημμυρίσουν, ενώ πλέον κανείς δεν ξέρει που βρίσκεται ο υδροφόρος ορίζοντας στο σημείο των γεωτρήσεων.

Το πρόβλημα σύμφωνα με τους κατοίκους δημιουργήθηκε από την εργολαβία της περιφέρειας, η οποία γίνεται για να προστατέψει τις γεωτρήσεις. Όμως όπως λένε, οι εκσκαφές που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, έχουν αλλάξει την ροή του ποταμού και γι αυτό εχει πλησιάσει στο σημείο.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Related Articles

Back to top button