ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Τρίκορφο Ναυπακτίας: Νέο αντιπλημμυρικό στον Εύηνο – Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος

Ξεκινάει το νεο αντιπλημμυρικό έργο στο Τρίκορφο Ναυπακτίας

Το έργο έχει αναλάβει ο Ναυπάκτιος εργολάβος Περικλής Μιχοσταύρος και αφορά εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Εύηνο και ήδη από χθες εγκαταστάθηκε στο έργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρίκορφο Ναυπακτίας: Κλίση και σε άλλο τμήμα του αντιπλημμυρικού 

Οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων πρόκειται να εκτελεσθούν στον ποταμό Εύηνο της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ενός έργου, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ.

Οι επεμβάσεις χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα γίνουν  κατά σειρά προτεραιότητα, ανάλογα με την επικινδυνότητα τους, σε τουλάχιστον έξι θέσεις που έχουν  εντοπιστεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, εργασίες θα εκτελεστούν σε σημεία που το συνολικό τους μήκος ξεπερνά τα 2 χλμ και αφορούν τις θέσεις Πινακάδες, ανάντη Τρίκορφου, γεωτρήσεις κατάντη Παραδείσου, Γέφυρα Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, Πλακύτα και στις εκβολές του Ευήνου, στη θέση Μπούκα. 

Θα ξεκινήσουν αρχικά οι εργασίες στις γεωτρήσεις Παραδείσου, που αυτή την στιγμή βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς ο ποταμός έχει πλησιάσει απειλητικά. Στο ίδιο σημείο βρίσκεται εγκατεστημένος και ο ανάδοχος Τσαντόπουλος από την προηγούμενη εργολαβία.

Related Articles

Back to top button