ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Τρίκορφο Ναυπακτία: Ο Εύηνος απειλητικά προς τις γεωτρήσεις – Αποχώρησε προσωρινά ο νέος εργολάβος

Τα προβλήματα γίνονται όλο και πιο έντονα στο Τρίκορφο Ναυπακτίας

Μετά την κατάρρευση μέρους του ζαρζανέτ που κατασκευάζει η εταιρεία του ανάδοχου Τσαντόπουλου στην θέση Πινακάδες του Τρικόρφου και την ώρα που δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την πορεία της αποκατάστασης, ένα νέα πρόβλημα προκύπτει που βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των γεωτρήσεων.

Στην θέση Σκοτεινή της Γαβρολίμνης, βρίσκονται οι γεωτρήσεις από τις οποίες πίνουν νερό 1.300 κάτοικοι από χωριά της περιοχής. Εκεί, με τις εργασίες για την κατασκευή αντιπλημμυρικού του ίδιου εργολάβου που θα τις προστατέψει, έχει σαν αποτέλεσμα τα νερά του ποταμού να εχουν φτάσει 10 μόλις μέτρα από τις γεωτρήσεις!!! Αυτό σημαίνει πως εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα και τα νερά του ποταμού, «φουσκώσουν» περισσότερο, τότε το νερό θα καλύψει τις γεωτρήσεις και το νερό για τα χωριά θα είναι ακατάλληλο!

Για το θέμα, είχαν στείλει επιστολή στην Περιφέρεια, έναν χρόνο πριν, ο αντιδήμαρχος Τραχύλης και ο πρόεδρος της κοινότητας Γαβρολίμνης, όπου τόνιζαν τα προβλήματα και τους κινδύνους που απειλούν την περιοχή.

Δείτε το έγγραφο:

Τώρα πλέον το νερό του ποταμού έχει φτάσει σχεδόν στα 10 μέτρα από τις γεωτρήσεις. Στο μεταξύ, ο νέος ανάδοχος, η εταιρεία Πήγνυμι του Περικλή Μιχοσταύρου, υπέγραψε στις 8 Ιανουαρίου έργο προυπολογισμού 1 εκ. για υπόλοιπα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή. Ο ανάχοδος, πριν λίγες μέρες έστειλε μία τσάπα για να ξεκινήσει τις εργασίες, όμως χθες, αποχώρησε από το έργο, λέγοντας στους κατοίκους πως το έργο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτή την στιγμή, καθώς δεν το επιτρέπουν τα νερά του ποταμού και θα επιστρέψει σε 1 με 2 μήνες, αν βελτιωθούν οι συνθήκες.

Όμως την στιγμή που τα αντιπλημμυρικά έργα δεν προχωράνε, τα ορμητικά νερά του ποταμού, πλησιάζουν απειλητικά και γι’ αυτό χρειάζεται η άμεση παρέμβαση της Περιφέρειας και του δήμου για την προστασία των κατοίκων.

Δείτε βίντεο:

Related Articles

Back to top button