ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Τούνελ στο κάστρο: Ο Σκυλακάκης, ο «μελετητής» και η… Αιτωλική

Η παραλαβή της προμελέτης από την Αιτωλική Αναπτυξιακή, για τούνελ στο κάστρο της Ναυπάκτου, φάνηκε να είναι μια ευχάριστη είδηση.

Ο δήμος, εξέδωσε ανακοίνωση και φωτογραφία του δημάρχου με τον πρόεδρο της Αιτωλικής, για το τούνελ. Στο τραπέζι, αν παρατηρήσει κανείς καλά την φωτογραφία, υπάρχουν τρία σχέδια που αποτελούν τις τρεις επιλογές για ένα τούνελ. Ο Γκίζας, λέγεται πως έχει καταλήξει σε μία από τις τρεις, αλλά αυτή είναι που θα προκαλέσει σίγουρα αντιδράσεις. Είναι η πιο φθηνή, αλλά θα αλλοιώσει τον χαρακτήρα της πόλης, δημιουργώντας ένα «μπαλκόνι» στην Βαρναράχη.

Τα σχέδια είπαν πως ολοκλήρωσε η Αιτωλική, πράγμα που εντυπωσίασε όλους, αφού η εταιρεία δεν έχει καμία σχέση στο παρελθόν με τέτοιες μελέτες. Έκανε όντως η Αιτωλική μια προμελέτη για τούνελ; Τούνελ; Θα μπορούσε, αν είχε προσλάβει εξειδικευμένο προσωπικό. Όμως, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

Η αλήθεια είναι πως η μελέτη έγινε από έναν παλιό γνώριμο μελετητή στην Ναύπακτο, ο οποίος φαίνεται να έχει επαφές με «υψηλά» πρόσωπα της κυβέρνησης. Ο εν λόγω μελετητής, είχε προσκληθεί από τον εργολάβο της ανάπλασης, επειδή είχε κάνει κυκλοφοριακή μελέτη στην πόλη, την εποχή που εργαζόταν σε μελετητική εταιρεία. Έτσι γνώρισε τους ανθρώπους της δημοτικής αρχής και «έχτισε» επαφές!

Ένας από αυτούς που έσφιξε σχέσεις μαζί του, είναι ο πρόεδρος της Αιτωλικής, Γιώργος Κοτρώνης. Έχοντας «κοινό γνωστό», γνωρίστηκαν καλύτερα και έγιναν φίλοι! Γι αυτό άλλωστε και ο δήμαρχος φωτογραφήθηκε μαζί του μπροστά από τα σχέδια.

Με τον μελετητή αυτόν, οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής, εκτιμούν πως θα πάρουν χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και γι αυτό θέλουν να του αναθέσουν την μελέτη. Άλλωστε αυτή, ήταν προ-μελέτη! Όμως ανάθεση μελέτης 2εκ. δεν προβλέπεται, οπότε εξετάζονται κι άλλες περιπτώσεις…

Η παρουσίαση της μελέτης από την Αιτωλική, μόνο τυχαία δεν ήταν…

Related Articles

Back to top button