ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Το γεύμα του Παυλόπουλου στην Κουζίνα Λόη και το ευχαριστώ στον Λουκόπουλο

Αρκετά ευδιάθετος από το ταξίδι του στη Ναύπακτο χθες Κυριακή, έδειξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο πρόεδρος μετά το πέρας της τελετής, στο περιθώριο των εορτασμών για την 448η επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Ναυπακτίας, παρακάθισε σε γεύμα προς τιμήν του, στο εστιατόριο Κουζίνα Λόη στο λιμάνι της Ναυπάκτου.
Το πρωτόκολλο της προεδρίας είναι ιδιαίτερα αυστηρό και έτσι έγινε και στο γεύμα. Το κεντρικό τραπέζι ήταν αυστηρά 14 ατόμων, όπως εκτός από τον πρόεδρο κάθισε ο δήμαρχος Βασίλης Γκίζας, οι τοπικοί βουλευτές Μωραΐτης, Βαρεμένος, Λιβανός καθώς και η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Στα υπόλοιπα τραπέζια κάθισαν οι υπόλοιποι επίσημοι καλεσμένοι του προέδρου.

Το μενού του γεύματος είναι αρκετά εντυπωσιακό. Αρχικά ο πρόεδρος και οι υπόλοιποι καλεσμένοι, ξεκίνησαν με Μανούρι ψητό σε τραγανή σφολιάτα με τσάντεϊ Μάνγκο. Ακολούθησε πράσινη ανάμεικτη σαλάτα με χειροποίητο παστέλι. Για κυρίως πιάτο, το γεύμα είχε μοσχάρι σιγομαγειρεμένο για 16 ώρες με πουρέ γλυκοπατάτας και πιπεριές Φλωρίνης, ενώ για επιδόρπιο οι καλεσμένοι απόλαυσαν ένα χειροποίητο εκμέκ που έκανε θραύση!
Οι άνθρωποι της προεδρίας εξέφρασαν τον εντυπωσιασμό τους για την πολύ καλή δουλειά του εστιατορίου και έδωσαν συγχαρητήρια στους δύο Σεφ που επιμελήθηκαν του μενού, το Θοδωρή Σπανό και τον Θοδωρή Τσαπραιλη.

Στα αξιοσημειωτα του γεύματος, ήταν η στιγμή που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, σηκώθηκε και κατευθύνθηκε στο τραπέζι όπου καθόταν ο πρώην δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος και είχαν μια εγκάρδια συνομιλία. Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον Πρώην δήμαρχο για την πρόσκληση που του είχε απευθύνει για να βρεθεί στους εορτασμούς της Ναυμαχίας, ενώ μίλησε με θερμά λόγια για το έργο του. Έδειξε να γνωρίζει τόσο την προσωπική ιστορία του δημάρχου και την συμβολή του στα κοινά της πόλης, όσο και το έργο της δημοτικής του αρχής.


Νωρίτερα ο πρόεδρος είχε εντυπωσιάσει τους πάντες με τις γνώσεις του για την ιστορία της Ναυπάκτου, κάνοντας μια συγκλονιστική ομιλία.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close