ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Την Παρασκευή η Γέφυρα “Χαρίλαος Τρικούπης” γιορτάζει 12 χρόνια με μία μεγάλη συναυλία

«Πιότερες να’ ναι οι γέφυρες από τις πολεμίστρες». Αυτό γράφει η αφίσα για τη μεγάλη συναυλία που διοργανώνεται για την συμπλήρωση των 12 χρόνων λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου “Χαρίλαος Τρικούπης”, αυτού του σπουδαίου και μεγαλεπήβολου έργου που ένωσε την Πελοπόννησο με την Στερεά Ελλάδα.

Όλοι θυμόμαστε εκείνο τον υπέροχο Αύγουστο του 2004 που πρωτοάνοιξε η Γέφυρα, που φωταγωγήθηκε, τα πυροτεχνήματα και τους χιλιάδες πεζούς που πήγαν να την περπατήσουν με μεγάλη χαρά.

Τα 12 λοιπόν χρόνια της Γέφυρας θα γιορταστούν με μία μεγάλη μοναδική συναυλία, στο Φρούριο του Ρίου, την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016 στις 21.15 το βράδυ. Στην συναυλία θα τραγουδήσουν η ερμηνεύτρια Ρίτα Αντωνοπούλου που έχει συνεργαστεί με τον Θάνο Μικρούτσικο και έχει πει εκπληκτικά το κομμάτι «Ελένη» καθώς και η αγαπητή τραγουδίστρια Ελένη Πέτα με τόσα ωραία κομμάτια όπως το «Εγώ αυτό που ξέρω».

Τις δύο ερμηνεύτριες με τις υπέροχες φωνές, θα πλαισιώσουν οι ήχοι από τα μαντολίνα της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης» υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Βάγιας Ζεππάτου.

Την Ορχήστρα θα διευθύνει ο μαέστρος Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Δραστηριότητες σχετικές με την επέτειο:

  • Ανήμερα της επετείου εγκαινίων της Ζεύξης, η γαλανόλευκη προγραμματίζεται να αναρτηθεί σε ιστούς που θα εγκατασταθούν για τον λόγο αυτό στους 4 πυλώνες. Ο σημαιοστολισμός θα διαρκέσει (καιρού επιτρέποντος) ως τις 16 Αυγούστου.
  • Με τα συνεργεία ανάρτησης της σημαίας, θα ανέλθει στην κορυφή του ψηλότερου πυλώνα (Μ3) και ο κ. Α. Φελέκης, χρήστης της 10ωρης κάρτας Σαββατοκύριακου της Γέφυρας. Πρόκειται για τον «υπερ-τυχερό» της τουριστικής περιόδου, ο οποίος προέκυψε από την  πρώτη από τις εβδομαδιαίες κληρώσεις που γίνονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Το καλοκαίρι μας θέλει ΜΑΖΙ», την οποία έχουν αναλάβει από κοινού η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και οι ξενοδοχειακοί, εμπορικοί και σύλλογοι εστίασης & αναψυχής Πάτρας & Ναυπάκτου.
  • Οι οδηγοί που θα διέρχονται από τη Γέφυρα θα λαμβάνουν αναμνηστικές καρτ-ποστάλ δύο όψεων, με τα φρούρια Ρίου και Αντιρρίου αντίστοιχα και με τη συγκυριακά εύγλωττη φράση «Πιότερες να ’ναι οι γέφυρες από τις πολεμίστρες».
  • Για το βράδυ της επετείου, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. οργανώνει (στις 21:15) συναυλία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων (με ελεύθερη είσοδο) στο Φρούριο Ρίου, με τη συμμετοχή της Ελένης Πέτα και της Ρίτας Αντωνοπούλου, υπό τη διεύθυνση του Αναστάσιου Συμεωνίδη.
  • Η Γέφυρα θα φωταγωγηθεί εκτάκτως για την περίσταση από τις 21:00 ως τις 01:00.

Related Articles

Back to top button