ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Θρήνος στην Αφροξυλιά για την απώλεια του Κώστα Κυρίτση

Ένας υπέροχος άνθρωπος, έφυγε σήμερα από κοντά μας.

Ο γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός τόσο στο χωριό της Αφροξυλιάς, όσο και στην Ναύπακτο γενικότερα, Κώστας Κυρίτσης, δεν είναι πια κοντά μας. Γνωστός «μάστορας» ψήστης, φρόντιζε πάντα να προσφέρει τους απολαυστικότερους μεζέδες στους πελάτες του. Όσοι δοκίμασαν τις ντόπιες λιχουδιές του, πάντα αναζητούσαν το ίδιο. Αυτό, το αυθεντικό! Όπως αυθεντικός ήταν και ο ίδιος. Χαμηλών τόνων, εργατικός και απίστευτα καλός οικογενειάρχης! Όσοι δε, δεν πρόλαβαν να δοκιμάσουν τα ψητά του, σίγουρα έχασαν μια μοναδική εμπειρία!

ADS

Η ταβέρνα του βρισκόταν στην είσοδο της Αφροξυλιάς, δίπλα από τον χείμαρρο της Βαριάς και ήταν για πολλά χρόνια, το σημείο κατατεθέν του χωριού. Ήταν σαν να λέμε η «κεντρική πλατεία»! Όλοι εκεί θα μαζευόντουσαν. Σε γιορτές, πανηγύρια αλλά και για τσιπουράκι σε εκείνα τα μαγικά καλοκαιρινά βράδια στην αυλή! Μπύρα σε χαμηλό πάντα ποτηράκι σε θερμοκρασία που αγγίζει αυτό το «Αχ, τσαφένια!». Όλη η Αφροξυλιά στην ταβέρνα του Κώστα.

Ξυπνούσε από τα άγρια χαράματα για να φροντίζει τα «πράματά» του και κατέληγε για ύπνο αργά την νύχτα όταν θα μάζευε και το τελευταίο σερβίτσιο. Πραγματικά σπουδαίος!

Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό στο χωριό. Η σκιά του όμως αφήνει μια μεγάλη παρακαταθήκη!

Η αγαπημένη του Ντίνα, τα τρία του κορίτσια Δήμητρα, Αθανασία και Παναγιώτα, μαζί με τους γαμπρούς του και τα εγγόνια του, θα τον αποχαιρετίσουν αύριο στις 11 στην εκκλησία της Αφροξυλιάς!

Νονέ, καλό ταξίδι! Θα σε θυμάμαι για πάντα!

Γιάννης Μπέκος, αρχισυντάκτης npress

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button