ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Τα ερωτηματικά από την “προεκλογική” επίσκεψη Λιβανού στην Ναύπακτο

Επίσκεψη προεκλογικού χαρακτήρα, έκανε το Σάββατο στην Ναύπακτο ο υπουργός Αγροτική Ανάπτυξης και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός.

Το Σάββατο το πρωί ο κ. Λιβανός, πραγματοποίησε επίσκεψη στο δημαρχείο της Ναυπάκτου, κάνοντας σειρά επαφών.

Στις 10 το πρωί, έφτασε όπως ήταν προγραμματισμένο στο δημαρχείο της πόλης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο και στενό πολιτικό του φίλο, Ντίνο Τσουκαλά. Εκεί τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της συνδιοίκησης του δήμου αλλά και τους προέδρους των εταιρειών του δήμου.

Η σύσκεψη έγινε στο γραφείο του δημάρχου -αίσθηση προκάλεσε η παραχώρηση του γραφείου του δημάρχου στον κ. Λιβανό- μαζί με τους αντιδημάρχους και τα μέλη της συνδιοίκησης. Κατά την διάρκεια της συζήτησης, στον υπουργό τέθηκαν διάφορα ζητήματα, ενώ δεν προχώρησε ο ίδιος σε κάποια σημαντική ανακοίνωση, κάτι που συνηθίζεται με επισκέψεις υπουργών. Ερωτηματικά προκάλεσε η απουσία του προέδρου της Αιτωλικής και μέλους της συνδιοίκησης, Γιώργου Κοτρώνη της παράταξης Μπουλέ, καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία, είναι η μόνη με άμεση σχέση με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο υπουργός απέφυγε να συζητήσει θέματα του υπουργείου του, αφού το περιβάλλον δεν είναι ευνοικό αυτή την φορά. Η τιμή της ελιάς είναι 0.50 ευρώ και η Αιτωλοακαρνανία είναι ο μοναδικός νομός που δεν έλαβε στρεμματική αποζημίωση για την καλλιέργεια της. Στην περιοχή άλλωστε έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο μπάχαλο με τους δασικούς χάρτες, όπου εκτάσεις ιδιωτών εμφανίζονται ως δασικές και ο υπουργός ως ο μοναδικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης στον νομό, δέχεται έντονη κριτική.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο υπουργός είδε στον χώρο του δημαρχείου προέδρους τοπικών κοινοτήτων που πρόσκεινται στην Νέα Δημοκρατία. Κατόπιν ο κ. Λιβανός κατευθύνθηκε στην επιχείρηση μελιού του κ. Στυλιαρά.

Η επίσκεψη του υπουργού, ήρθε λίγο μετά τις επισκέψεις Καραγκούνη και Σαλμά, οι οποίοι τα προηγούμενα σαββατοκύριακα ήδαν πάρα πολλούς ψηφοφόρους τους. Άλλωστε όπως φαίνεται, το 2021 είναι πιθανή χρονιά εκλογών και ο αγώνας των βουλευτών έχει ξεκινήσει.

Ο κ. Λιβανός που ήρθε τρίτος στις τελευταίες εκλογές του 2019 με σημαντική διαφορά από την δεύτερη θέση, παρά την σχεδόν δεκαετή απουσία του από τα πολιτικά πράγματα, πρέπει να ανέβει ένα “σκαλί” για να εκλεγεί ξανά στις επόμενες εκλογές, αφού κατά τα φαινόμενα, η Νέα Δημοκρατία θα εκλέξει δύο βουλευτές αυτήν την φορά. Οι δύο βουλευτές που προπορεύονται, Καραγκούνης και Σαλμάς, έχουν ισχυρούς δεσμούς με τους Αιτωλοακαρνάνες και θεωρούνται ισχυροί αντίπαλοι. Όμως ο Σπήλιος Λιβανός, θέλει να εκμεταλευτεί την θέση του υπουργού για να πετύχει τον στόχο της επανεκλογής. Εκτός όμως αυτών των δύο αντιπάλων, έχει να αντιμετωπίσει και τον Θανάση Παπαθανάση, ο οποίος μετά την απίστευτη κούρσα των 20 ημερών του 2019, όπου έχασε για λίγο την τρίτη θέση από τον Λιβανό, ισχυροποιείται συνεχώς και ετοιμάζεται να διεκδικήσει την μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις της επόμενης βουλής.

Το σίγουρο ειναι πως το πολιτικό θερμόμετρο στην Αιτωλοακαρνανία έχει ανέβει για τα καλά και το ερχόμενο διάστημα θα έχουμε πολλές…άτυπες κόντρες!!!

Related Articles

Back to top button