ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Τα δύο σενάρια Γκίζα για την ανάπλαση: Ή την σταματάμε εδώ ή ακυρώνουμε την αποχέτευση

Κατηγορηματικός ως προς τις προθέσεις του για την ανάπλαση στο κέντρο της Ναυπάκτου, ήταν κατά την χθεσινή συνάντηση στην Ομοσπονδία ο δήμαρχος Βασίλης Γκίζας.

Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του npress, ο δήμαρχος μιλώντας στους επαγγελματίες της πόλης, έκανε λόγο για ανυπέρβλητα προβλήματα στην αντικατάσταση της αποχέτευσης στο κέντρο. Χωρίς συγκεκριμένη αιτιολόγηση, αναφέρθηκε σε μεγάλα σκαψίματα που δυσκολεύουν την υλοποίηση του έργου και γι αυτό, είπε, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα για το έργο. Ή σταματάμε εδώ που είμαστε, πληρώνουμε τον εργολάβο και τέλος ή ακυρώνουμε την αποχέτευση και συνεχίζουμε με τα πεζοδρόμια και την αντικατάσταση μόνο της ύδρευσης.

Μετά από αυτά, σήμερα στην πόλη επικρατεί γενικότερη αναταραχή, αφού το έργο της αντικατάστασης της αποχέτευσης, όταν ολοκληρωθεί, θα μας οδηγήσει σε καθαρότερο περιβάλλον και θάλασσες κατάλληλες για κολύμβηση και οι κάτοικοι το ήθελαν απο καιρό.

Η εκτίμηση που υπάρχει, είναι πως ο δήμαρχος επέλεξε να ανοίξει αυτό το θέμα από την Ομοσπονδία, αναζητώντας συμμάχους σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Άλλωστε οι επαγγελματίες του Άνω δρόμου θα δοκιμαστούν για το διάστημα που θα γίνει το έργο, οπότε κλείνοντας το μάτι στους επαγγελματίες ο δήμαρχος θεωρεί πως θα τους έχει μαζί του!

Την ίδια ώρα, η αντιπολίτευση ετοιμάζεται για αγώνα διαρκείας προκειμένου να μην προχωρήσει μια τέτοια προοπτική, εκτιμώντας πως το πεδίο είναι ιδιαίτερα προνομιακό για τους «πρώην»! «Ο Μπουλές πως τα κατάφερε και έκανε την αλλαγή της αποχέτευσης από Φαρμάκη μέχρι Κεφαλόβρυζο και ο Γκίζας δεν μπορεί από Φαρμάκη μέχρι Πλαζ;» μας είπε στέλεχος της ΑΔΚΝ!

Ανεξάρτητα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, ο φετινός χειμώνας αναμένεται ιδιαίτερα θερμός για την πόλη της Ναυπάκτου..

Related Articles

Back to top button