ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Τα «αγκάθια» Γκίζα: Ανάπλαση, έργα Λουκόπουλου και… αναθέσεις!

Η τελευταία εβδομάδα της Άνοιξης, επεφύλασσε στον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, έναν «βαρύ χειμώνα»

Οι δύο μεγάλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, των πρώην δημάρχων Λουκόπουλου και Μπουλέ, άνοιξαν πυρ κατά της δημοτικής αρχής, δείχνοντας τις προθέσεις τους για το επόμενο διάστημα. Μετά από μια μεγάλη περίοδο, ηρεμίας, η δημοτική αρχή ένιωσε την καυτή ανάσα της αντιπολίτευσης. Με δύο ανακοινώσεις γεμάτες αιχμές, αποδόμησαν την δημοτική αρχή, η οποία αναγκάστηκε να απαντήσει άμεσα, φανερώνοντας την ενόχλησή της.

Το τελευταίο διάστημα ο δήμαρχος, μη έχοντας ουσιαστικά πίεση, ασχολήθηκε με τα εσωτερικά της ομάδας του. Θέλει να πάει στις ερχόμενες εκλογές, έχοντας κλειστά όλα τα εσωτερικά μέτωπα. Ο φόβος είναι μην τον εγκαταλείψουν την τελευταία στιγμή, συνεργάτες του στους οποίους έχει εμπιστευτεί σημαντικά πόστα.

Έτσι λοιπόν, στο εσωτερικό της η δημοτική αρχή, μπορεί να μην έχει «αγκάθια» στην πορεία για τις εκλογές, όμως τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Στην δημοτική αρχή πιστεύουν πως αυτή την 4η χρονιά της θητείας τους, θα αρχίσουν να υλοποιούνται τα έργα και αυτό θα αντιστρέψει το δυσμενές κλίμα που έχει καλλιεργηθεί στην κοινωνία. Πόσο εύκολο όμως είναι αυτό;

Αρχικά πρέπει να «ξεμπερδέψει» με την Ανάπλαση. Μετά από σειρά λαθών που οδήγησαν σε τεράστια καθυστέρηση την υλοποίηση του έργου, ήρθε η ώρα του «λογαριασμού». Πέρασαν αρκετοί μήνες από τότε που οι Γκίζας-Κοτρώνης ανακοίνωναν την ακύρωση του έργου στο «πάνω» δρόμο, μέσα στο συμβούλιο της τοπικής κοινότητας, αλλά καμία εξέλιξη δεν έχει υπάρξει. Ούτε το έργο ακυρώθηκε μέχρι στιγμής, ούτε όμως υλοποιήθηκε.

Αν το έργο ακυρωθεί, θα δεχθεί πολύ μεγάλη κριτική η δημοτική αρχή για τις συνέπειες της ακύρωσης, με πρώτη, την υγεία των κατοίκων και την μόλυνση του περιβάλλοντος. Εάν υλοποιηθεί, θα δεχθεί τεράστια κριτική για την «σκαμμένη» πόλη μέσα σε προεκλογική χρονιά, κάτι που θα μπορούσε να είχε γίνει την περίοδο της καραντίνας. «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμμα» η κατάσταση με την ανάπλαση.

Το δεύτερο μεγάλο αγκάθι, είναι τα έργα Λουκόπουλου-Καρακώστα. Πως θα πείσει η δημοτική αρχή πως τα έργα που γίνονται είναι δικά της; Η ανάπλαση της Αγίας Παρασκευής και το έργο των κέντρων εμπορίου που μόλις ξεκίνησε, είναι έργα που «έτρεξε» ο αείμνηστος Κώστας Καρακώστας. Μπορεί να τα «καρπωθεί» η δημοτική αρχή επειδή τροποποίησε τις μελέτες; Αυτό είναι κάτι που αξίζει να δούμε το διάστημα που έρχεται..

Το τρίτο αγκάθι που έχει να αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή, είναι οι αναθέσεις! Που, πως και γιατί! Εδώ θα γίνει η μάχη των μαχών! Τον ρυθμό των έδωσαν και οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης με τις ανακοινώσεις τους. Οι πληροφορίες λένε πως έχουν πλήρη «χαρτογράφηση» των αναθέσεων που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα, χωρίς όμως να θέλουν να ανοίξουν ακόμα τα χαρτιά τους.

Εκτός αυτών όμως, βασικό ερώτημα αυτής της περιόδου είναι, ποιος θα είναι αντίπαλος του Γκίζα; Θα είναι ο Τακης Λουκόπουλος για να πάρει την ρεβάνς και να δικαιώσει και τον Καρακώστα; Θα είναι ένα άλλο πρόσωπο κοινής αποδοχής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης; Θα είναι πρόσωπο του τρίτου πόλου που αρχίζει να διαμορφώνεται; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, πιστεύουμε θα την έχουμε ως το τέλος του καλοκαιριού, οπότε και θα έχουν γίνει οι απαραίτητες ζυμώσεις.

Για την δημοτική αρχή Γκίζα πάντως, το στοίχημα είναι να είναι αυτός ο δήμαρχος που θα επανεκλεγεί, μετά τον αείμνηστο Ρέππα. Μπορεί να τα καταφέρει; Μπορεί, λένε οι ίδιοι. Την απάντηση όμως, θα την δώσει η κάλπη, τον ερχόμενο χρόνο. Ως τότε, έχουμε δρόμο πολύ!

Related Articles

Back to top button