ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Συνεργασία πολιτών για εργασίες στο κάστρο: Μόνος στόχος η δημιουργία εντυπώσεων

Απάντηση στις κατηγορίες που εκτόξευσε ο πρώην αντιδήμαρχος Ανδρέας Κοτσανάς, δίνει με δελτίο τύπου η δημοτική αρχή του δήμου Ναυπακτίας.

Δείτε την ανακοίνωση:

Μόνος στόχος η δημιουργία εντυπώσεων και η ανάσχεση οποιουδήποτε θετικού έργου στον τόπο μας

Με σκοπό την προστασία και ανάδειξη του Κάστρου της Ναυπάκτου προχωρούν οι εργασίες κοπής δένδρων και εκτεταμένων καθαρισμών πέριξ του ιστορικού μνημείου. 

Οι συγκεκριμένες εργασίες, που λαμβάνουν χώρα υπό την εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας-Λευκάδος και παρουσία στην περιοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, διενεργούνται κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης του Δασαρχείου Ναυπάκτου, αλλά και σχετικής αυτοψίας που έχουν διενεργήσει από κοινού οι υπηρεσίες της Αρχαιολογίας και του Δασαρχείου.

Σε απόλυτη συνεργασία με το σύνολο των αρμοδίων υπηρεσιών, ο εργολάβος, που έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου, πραγματοποιεί εργασίες σε χώρους που δεν ανήκουν στην αρχαιολογική υπηρεσία, αλλά εποπτεύονται από αυτή.  Βασική στόχευση όλων είναι να προστατευτεί και να αναδειχθεί το ιστορικό μνημείο, αλλά ταυτόχρονα να προστατευτούν η ευρύτερη περιοχή και οι κοντινές οικείες από τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Για την αποφυγή κάθε παρερμηνείας, επισημαίνεται ότι, για τα απόβλητα από δασοκομία (Κωδικός 020107, βάσει του Πίνακα Κωδικών Αποβλήτων ΕΚΑ) ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία προκειμένου αυτά να συλλέγονται και να μεταφέρονται σε ειδικά αδειοδοτημένο χώρο.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ωστόσο το γεγονός ότι, παρά την αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων νόμιμων διαδικασιών στην εκτέλεση του έργου, οι «γνωστοί-άγνωστοι» του Δήμου μας ξαναχτύπησαν.  Μετά από …καταγγελία στην Υπηρεσία και το Αστυνομικό Τμήμα κατάφεραν να σύρουν χωρίς κανέναν απολύτως λόγο συμπολίτες μας εργαζόμενους στο Αστυνομικό Τμήμα Ναυπάκτου και να σταματήσουν για λίγες ώρες το έργο!  Ωστόσο, αφού επιδείχθηκαν και ελέγχθηκαν τα σχετικά έγγραφα, καθώς όλα έχουν γίνει με απολύτως σύννομο τρόπο, το περιστατικό έλαβε τέλος και οι εργασίες πλέον συνεχίζονται κανονικά.

Από τα ανωτέρω προκύπτει ξεκάθαρα ότι οι «γνωστοί-άγνωστοι» συνεχίζουν σταθερά την εμμονικά καταγγελτική τους συμπεριφορά, με αποκλειστικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων και την ανάσχεση οποιουδήποτε θετικού έργου στον τόπο μας.

Related Articles

Back to top button