ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Συνέντευξη Καρακώστα στην εφ. Ναυπακτία: «Οι περδικλώστρες καθυστερούν το ΞΕΝΙΑ»

Καταγγελία του Στάθη Λουκόπουλου, «φρενάρει» το Ξενία – Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής και το χρονοδιάγραμμα

Έντονη είναι η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής, μετά τη διπλή καταγγελία, σχετικά με την ανάπλαση του ΞΕΝΙΑ, η οποία θα καθυστερήσει τη δημοπράτηση του έργου, την είσοδο του εργολάβου και ουσιαστικά τον χρόνο παράδοσής του στους πολίτες. Σε συνέντευξή του στη «Ναυπακτία», ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Κώστας Καρακώστας, επιτίθεται στις «περδικλώστρες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «που τόσα χρόνια σφύριζαν αδιάφορα όταν το ΞΕΝΙΑ ήταν υγειονομική βόμβα».

 

 

Σημειώνουμε πως, το χρονοδιάγραμμα της Δημοτικής Αρχής προέβλεπε πως εδώ και ενάμιση μήνα θα έπρεπε να έχει γίνει η δημοπράτηση και τον Ιούνιο να έμπαινε ο εργολάβος.

Η καταγγελία

Ο καταγγέλλων επικαλείται ότι στο βόρειο τμήμα του ΞΕΝΙΑ λειτουργεί χώρος στάθμευσης ανοικτός για όλους, ενώ αυτός θα έπρεπε να εξυπηρετεί μόνο την στάθμευση των επισκεπτών του ΞΕΝΙΑ. Επίσης καταγγέλλει ότι δεν έχει ζητηθεί από τον δήμο, πριν την εκτέλεση του έργου, η έγκριση του ΕΟΤ. Τα δύο αυτά ζητήματα κατά τον καταγγέλλοντα, παραβιάζουν την βούληση του δωρητή Αθ. Νόβα.

Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε πως, η έγκριση πλέον λαμβάνεται από το Υπουργείο Τουρισμού, ενώ σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, όταν αναπλαστεί ο χώρος το πάρκινγκ θα εξυπηρετεί τους επισκέπτες του ΞΕΝΙΑ.

Η απάντηση Καρακώστα μέσω της «Ναυπακτία»

«Με τον τρόπο αυτό εμποδίζεται η ανακατασκευή και επαναλειτουργία του ΞΕΝΙΑ. Ξεχνά ο καταγγέλλων ότι στην δωρεά του Γ. Νόβα αναγράφεται ευκρινώς ότι ο δήμος υποχρεούται “δια την από πάσης πλευράς άψογον λειτουργίαν, την διαρκή συντήρηση απασών των εγκαταστάσεων και την περιοδικώς αναγκαίαν εκάστοτε ανανέωση του εν γένει εξοπλισμού αυτών”. Εάν ο δήμος δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του, το ΞΕΝΙΑ περιέρχεται στον ΕΟΤ ή αν αυτός αδυνατεί, στο Δημόσιο “δι’ ευαγή γενικόν σκοπόν”.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, που ο δήμος παραβίαζε κατάφωρα την βούληση του δωρητή αφήνοντας το ΞΕΝΙΑ να καταρρέει δεν υπήρξε καμία καταγγελία», απαντά ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, Κ. Καρακώστας.

Οι… «περδικλώστρες»

«Τότε όλα ήταν όμορφα κι ωραία, ενώ η λεηλασία του πιο σπουδαίου περιουσιακού στοιχείου του δήμου, συνεχιζόταν. Όταν το ΞΕΝΙΑ ήταν υγειονομική βόμβα στο κέντρο της πόλης και στέγαζε ποντίκια, σκυλιά και παράνομους οι σημερινοί καταγγέλλοντες σφύριζαν αδιάφορα. Στην Ναύπακτο όλοι ξέρουμε ότι βρέχει πολύ και έχει πολλά υπόγεια νερά. Γι’ αυτό και φύονται πλατάνια και “περδικλώστρες”. Τι να κάνουμε, αυτή είναι η χλωρίδα της περιοχής», προσέθεσε χαρακτηριστικά στη «Ναυπακτία» ο κ. Καρακώστας.

Τουλάχιστον δίμηνη καθυστέρηση για τη δημοπράτηση

Είναι αυτονόητο πως σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία κατατεθεί καταγγελία, ανυπόστατη ή όχι, η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να την διερευνήσει και να απαντήσει εμπεριστατωμένα σε αυτή. Αυτό απαιτεί χρόνο και δημιουργεί καθυστερήσεις. Ίσως περιμένουμε ακόμη έως και δύο μήνες για τη δημοπράτηση, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ναυπακτίας».

«Σεβόμαστε απολύτως τη βούληση Νόβα»

«Δεν υπάρχει καμία βάση στην καταγγελία. Είναι φανερό πως μετά την ανακατασκευή και επαναλειτουργία του ΞΕΝΙΑ, το parking στην βορινή πλευρά θα προσαρμοστεί και θα λειτουργήσει για τις ανάγκες των επισκεπτών του ΞΕΝΙΑ. Επίσης έχει εκδοθεί η απαραίτητη άδεια δόμησης για το έργο, υπάρχουν όλες οι προαπαιτούμενες εγκρίσεις και όσες άλλες είναι απαιτητές θα εκδοθούν πριν την έναρξη των εργασιών. Η τελική άδεια λειτουργίας από τον νόμο αλλά και τις σχετικές Κ.Υ.Α. εκδίδεται μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής, σύμφωνα με τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις. Ο δήμος Ναυπακτίας θα τηρήσει μέχρι κεραίας την νομιμότητα, θα σεβαστεί απολύτως την βούληση του δωρητή Γ. Νόβα», τονίζεται τέλος από τη Δημοτική Αρχή.

Εφημερίδα Ναυπακτία

Related Articles

Back to top button