ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Συγκλονίζει ο Ντίνος Ζορμπάς για την ημέρα ΑμεΑ: Σε έναν αγώνα με την ΑΕΚ, άλλαξε η ζωή μου

Στον γάμο του πριν 5 χρόνια, έκανε είσοδο με τον ύμνο της ΑΕΚ. Έχει κασκόλ, μπλούζες και κονκάρδες της ΑΕΚ παντού. Αν η ΑΕΚ ήταν άνθρωπος και ζούσε στην Ναύπακτο, σίγουρα θα ήταν ο Ντίνος Ζορμπάς.

Γιατί όμως αυτός ο έρωτας με την ΑΕΚ;

Στην χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε στο npress.gr, ο Ντίνος ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός. Μίλησε για το ατύχημα που είχε με την μηχανή του στο κέντρο της Ναυπάκτου που δεν του επέτρεψε να περπατήσει ξανά. Μας είπε και γιατί αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ναύπακτο, για να αποφεύγει τα περίεργα βλέμματα…

Όμως, αυτό που του άλλαξε την ζωή, ήταν ένας αγώνας της ΑΕΚ. Πήγε στο γήπεδο με τον αδερφό του, δύο χρόνια μετά το ατύχημα και γνώρισε έναν οπαδό που κι αυτός ήταν σε καρότσι. Όταν τον ρώτησε τι αυτοκίνητο οδηγεί, ξαφνιάστηκε. «Μα μπορεί ένας ΑμεΑ να οδηγεί; Τι μου λέει αυτός;» Εκείνος όμως, του είπε πολλά. Για τις δυνατότητες που έχει, για τα σχολεία που υπάρχουν για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για τα δικαιώματα τους. Αυτό ήταν. Ο Ντίνος, έπαιρνε «μπροστά»!

Ένα ταξίδι του 2001 στις ΗΠΑ, ήταν επίσης ξεχωριστό για εκείνον. «Δεν ήθελα να γυρίσω πίσω» μας είπε. «Εκεί υπάρχει σεβασμός στους ΑμεΑ». Ράμπες παντού, προτεραιότητα, ειδική αγωγή κλπ.

Τέλος, μας μίλησε και για τα σχέδιά του, ως δημοτικός σύμβουλος πια, σε μια πόλη που αλλάζει. «Σύντομα θα έχουμε πάρκινγκ για ΑμεΑ αλλά και καλύτερη προσβασιμότητα παντού» μας λέει.

Δείτε την χθεσινή συνέντευξη:

Related Articles

Back to top button