ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Στον οικισμό των Ρομά ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας

Συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ντίνο Τσουκαλά, τον Προϊστάμενο της αρμόδιας Διεύθυνσης κ. Δημήτρη Παπακωστόπουλο και τον Διαμεσολαβητή του Κέντρου Κοινότητας κ. Γιάννη Μανιάτη, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας επισκέφθηκε τον οικισμό των Ρομά στην περιοχή του Σκα.  

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης διαπιστώθηκε πως, οι συνθήκες καθαριότητας και υγιεινής που επικρατούν στην περιοχή δεν είναι οι καλύτερες δυνατές, κάτι που αναγνώρισαν και οι ίδιοι οι κάτοικοι.  Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Ναυπακτίας δήλωσε ότι ο χώρος θα καθαριστεί επισταμένως τις επόμενες ημέρες και θα τοποθετηθούν επιπλέον κάδοι, ενώ οι κάτοικοι του οικισμού δεσμεύτηκαν από την πλευρά τους ότι θα μεριμνούν για την καθαριότητά του. Τέθηκαν επιπλέον, δύο ζητήματα, αυτό της εκπαίδευσης των παιδιών και των φαινομένων παραβατικότητας. 

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας επεσήμανε ότι η κοινωνία μας οφείλει να είναι μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης.  «Στεκόμαστε στο πλευρό των Ρομά.  Είμαστε εδώ για να τους το δηλώσουμε με την παρουσία μας, αλλά ακόμη περισσότερο να δεσμευτούμε απέναντί τους ότι θα σταθούμε αρωγοί στις ανάγκες τους.  Πρέπει όμως και οι ίδιοι να δείξουν θέληση επιδεικνύοντας σοβαρή προσπάθεια.  Σε λίγες ημέρες θα είμαστε πάλι στον οικισμό για να δούμε εάν τηρήθηκαν οι εκατέρωθεν δεσμεύσεις.  Αυτό που θέλουμε, και εγώ προσωπικά, αλλά και ο Αντιδήμαρχος και η αρμόδια υπηρεσία, είναι να υπάρχουν σωστές συνθήκες διαβίωσης για τους κατοίκους του οικισμού, να περιοριστούν τα όποια φαινόμενα παραβατικότητας και τέλος, το σημαντικότερο, τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Related Articles

Back to top button