ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Στη Ναύπακτο τα αυτοκίνητα από το 45ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ

Στη Ναύπακτο συγκεντρώνονται αυτή την στιγμή τα αυτοκίνητα από το 45ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ! Η εκδήλωση θα διαρκέσει μέχρι 25 Σεπτεμβρίου 2016 και θα έχει επίκεντρο την πανέμορφη Λευκάδα. Συμμετέχουν οχήματα από το 1920 έως και το 1986.

Οι συμμετέχοντες, όπως και πέρσι, έχουν την επιλογή να συμμετάσχουν στην “Regularity” ή στην “Touring” κατηγορία.

image

Η εκκίνηση δόθηκε στις 10.30 από τις Πηγές Κρύας στην Λιβαδειά και πορεία προς Κυριάκι, Δίστομο, Αντίκυρα, Δεσφίνα, Ιτέα, Γαλαξείδι και τερματισμός 1ου Σκέλους στην Ναύπακτο, όπου θα γίνει ανασυγκρότηση. Η διαδρομή αυτή είναι κοινή για τις Κλάσεις Regularity & Τouring με την διαφοροποίηση ότι η Κλάση Touring δεν θα έχει δοκιμασίες Ακριβείας σε αυτό το Σκέλος.

image image

Το 2ο Σκέλος ξεκινάει το απόγευμα από την Ναύπακτο, από όπου θα εκκινήσουν και οι συμμετέχοντες της Κλάσης Τouring που θα έλθουν από το εξωτερικό μέσω Πατρών. Το Σκέλος αυτό θα τερματίσει στο Μεσολόγγι, όπου και θα γίνει η πρώτη διανυκτέρευση. Η κατηγορία Regularity θα ακολουθήσει πορεία μέσω Θέρμου κάνοντας μία εντυπωσιακή διαδρομή γύρω από την λίμνη Τριχωνίδα, ενώ η κατηγορία Τouring θα κάνει μία συντομότερη κατά 40 περίπου χλμ διαδρομή σχεδόν κατ’ ευθείαν προς τον τερματισμό του Σκέλους.

Την δεύτερη μέρα οι συμμετέχοντες θα εκκινήσουν στις 10.00 από το Μεσολόγγι και κοινή πορεία και των δύο κατηγοριών προς Λευκάδα ακολουθώντας την υπέροχη παραλιακή διαδρομή μέσω Παναιτωλικού και Αστακού. Τερματισμός το μεσημέρι στο λιμάνι της πόλης της Λευκάδας, όπου θα τους υποδεχθεί με ένα κέρασμα η Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού. Ακολουθεί μετάβαση στο ξενοδοχείο στην Νικιάνα και ελεύθερο απόγευμα για περιήγηση του νησιού.
Το Σάββατο στο πρώτο Σκέλος οι συμμετέχοντες κατευθύνονται προς Πρέβεζα και τερματίζουν στην Αρχαία Νικόπολη, όπου θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το καινούργιο Μουσείο, ενώ το δεύτερο Σκέλος κατευθύνεται προς τις Πηγές του Αχέροντα, περνώντας από το υπέροχο Μνημείο των Σουλιωτισσών. Από τις Πηγές του Αχέροντα, μετά από δίωρη τουλάχιστον ανασυγκρότηση, εκκινεί το 3ο Σκέλος για την επιστροφή στο λιμάνι της πόλης της Λευκάδας όπου και τερματίζει αργά το απόγευμα το Ράλλυ. Το βράδυ της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί η δεξίωση της απονομής.

Έγινε προσπάθεια από την οργάνωση να ακολουθηθούν οι πιο όμορφες παραλιακές διαδρομές, όπως Αντίκυρα-Ιτέα, Μεσολόγγι-Λευκάδα, περιοχή Πρέβεζας, Αχέροντας-Λευκάδα, αλλά και λίγες γραφικές ημιορεινές διαδρομές. Μετά το πέρασμα από το ιστορικό Μνημείο των Σουλιωτισσών, στην ανασυγκρότηση στις εντυπωσιακές Πηγές του Αχέροντα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γευθούν δίπλα στο ποτάμι υπέροχη καπνιστή πέστροφα και, όσοι το επιθυμούν (με συμβολική επιβάρυνση), θα μπορούν να έχουν την εμπειρία του rafting και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην ιππασία στις όχθες του ποταμού (δεν απαιτείται ειδικός ρουχισμός).
Η Κατηγορία Touring θα έχει 6 συνολικά απλές σχετικά Ειδικές Διαδρομές για την συντήρηση του αγωνιστικού πνεύματος και η Κατηγορία Regularity θα έχει 20 τουλάχιστον Ειδικές Διαδρομές, ορισμένες με πολλαπλές χρονομετρήσεις. Οι δοκιμασίες της Κατηγορίας Regularity θα είναι αυξανόμενης δυσκολίας αλλά είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να μην απαιτείται υπερβολικός εξοπλισμός (π.χ. περισσότερα του ενός brantz).

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker