ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Σοκ στη Ναύπακτο: Ακύρωση του έργου ύδρευσης της Παλαιοπαναγιάς

Η δημοτική αρχή χρεώνει λάθος σε υπάλληλο, χωρίς να αποδίδει καμία πολιτική ευθύνη σε αιρετό

Όπως έγινε σήμερα γνωστό, με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ναυπακτίας αποφασίστηκε η ακύρωση – ματαίωση του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης περιοχή Παλαιοπαναγιάς Ναυπάκτου».

ADS

Η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία στην συνεδρίαση της Πέμπτης 23ης Ιουλίου σε κατεπείγουσα δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής.

Ως αιτιολογία της απόφασης της Επιτροπής αναφέρθηκε το  γεγονός ότι εκ παραδρομής αναφέρονται ως κριτήρια επιλογής του οικονομικού φορέα τα κριτήρια του άρθρου 22.Ε. Πρότυπα διασφάλισης ποιότητας και πρότυπα περιβαλλοντικής διαχείρισης στην διακήρυξη του διαγωνισμού, δημιουργώντας σύγχυση στους συμμετέχοντες.

Κατόπιν της απόφασης αυτής θα γίνει διόρθωση των τευχών δημοπράτησης (εκ νέου έγκριση και θεώρηση από τον Δήμο Ναυπακτίας), με νέο διαγωνισμό να βγαίνει στον αέρα και με ότι αυτό συνεπάγεται σε καθυστερήσεις στην έναρξη και στην υλοποίηση του έργου.

Η στάση της δημοτικής αρχής να χρεώνει το λάθος αυτό, σε υπάλληλο του δήμου, χωρίς να αποδίδει καμία ευθύνη σε αιρετό, προκαλεί ερωτηματικά! Όμως, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική αρχή, σωστά χρέωνε το λάθος στο χρονοδιάγραμμα της ανάπλασης στον πρώην δήμαρχο. Ο βασικός κανόνας σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι η ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας που στην συγκεκριμένη περίπτωση, κανείς δεν έχει αναλάβει.

Με πληροφορίες από nafsweek.gr

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker