ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Σημαντική μείωση στα διόδια της Γέφυρας – Στα 20 ευρώ η διέλευση με πεντάωρη κάρτα

Γενναία μείωση στα διόδια της Γέφυρας, αποφασίστηκε μετά από σύσκεψη κυβερνητικών παραγόντων με τους ανθρώπους της Εταιρείας

«Είμαστε περήφανοι για το αποτέλεσμα, το οποίο δουλεύαμε μεθοδικά και με άκρα μυστικότητα την δική μου περίοδο» δήλωσε από τος Σέρρες ο πρώην υπουργός μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Μάλιστα σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέβασε φωτογραφία του που ακουμπά στον τέταρτο πυλώνα της Γέφυρας, γράφοντας στην λεζάντα: «Όταν κοιτάς μπροστά, φτάνεις πάντα στον στόχο σου»!

Πως φτάσαμε στην μεγάλη απόφαση

Η απόφαση για την μείωση αυτή την διοδίων της Γέφυρας, επεξεργαζόταν για πολύ καιρό τον επιτελείο της κυβέρνησης, μας τόνισε μεγάλος παράγοντας της Περιφέρειας δυτικής Ελλάδας, θέλοντας να δώσει τα εύσημα στον πρώην υπουργό, για το αποτέλεσμα. Στον Σύριζα φαίνεται να αιφνιδιάστηκαν, καθώς δεν υπήρχε η πληροφόρηση για την μείωση αυτή.

Σήμερα, 1 Απριλίου 2023, ανακοινώθηκε μετά από ευρεία σύσκεψη, πως η διέλευση στην Γέφυρα μειώνεται σημαντικά. Πλέον η πεντάωρη μετ επιστροφής κάρτα, θα κοστίζει 20 ευρώ, ελαφρύνοντας τα βάρη στην μεσαία τάξη! Σήμερα, το κόστος για διέλευση μετ’ επιστροφής, κοστίζει 17,40 για 4 ώρες! Αν ο διερχόμενος αργήσει 1 λεπτό, το κόστος εκτινάσσεται αυτόματα στα 27 ευρώ! Με την μείωση αυτή, ο πολίτης με μόνο 20 ευρώ, θα μπορεί να περνάει «άφοβα» από την Γέφυρα κατά την επιστροφή του, μετά από…5 ολόκληρες ώρες!

Το μέτρο αυτό, θα βοηθήσει κυρίως τις εγκυμονούσες. Αφού με 20 ευρώ, θα μπορούν να μεταφερθούν από Αιτωλοακαρνανία και να γεννήσουν σε νοσοκομείο της Πάτρας, να πάρουν το μωρό καθαρό και ταϊσμένο και να επιστρέψουν στο επόμενο 5ωρο!

Πάντως η απόφαση, είχε και «γαλάζια» χτυπήματα, αφού οι βουλευτές της ΝΔ Αχαΐας, πανηγυρίζουν λέγοντας πως η απόφαση ελήφθη κατόπιν δικής τους πίεσης, ενώ αυτοί της Αιτωλοακαρνανίας λένε πως το έργο είναι δικό τους!

Από την πλευρά του Σύριζα, που φάνηκαν να αιφνιδιάζονται, έδειξαν έγγραφα που αποδεικνύουν πως η πρόταση ήταν δική τους, αφού η συγκεκριμένη μείωση έχει περιληφθεί στο πρόγραμμά τους.

Related Articles

Back to top button