ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Σεισμοί στην Ναύπακτο: Καμία ανησυχία λέει ο Λέκκας

Μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, ξεκίνησε ο χορός των Ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπακτίας.

Ο αρχικός σεισμός αναθεωρήθηκε και ως προς το επίκεντρο αλλά και την ένταση. Έτσι λοιπόν, με βάση τα νέα στοιχεία το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο κάνει λόγο για μέγεθος 4,7 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ, ενώ το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο λέει πως η δόνηση είναι 5,1 ρίχτερ και επίκεντρο 16 Χλμ. Βόρεια του Αιγίου, στο χωριό Σεργούλα Φωκίδας.

Ακολούθησε δεύτερος σεισμός μετά από λίγα λεπτά (00:29) που είχε ένταση 4,3 Ρίχτερ.

«Η περιοχή ήταν από καιρό διεγερμένη και όπως σας είχα πει αναμέναμε να μας δώσει κάποιο μικρό σεισμό πιστεύω όλα να εξελιχθούν φυσιολογικά», έγραψε στο Facebook ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Τσουνάμι και Καθηγητής Σεισμολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Άκης Τσελέντης.

Λεκκας: Καμία ανησυχία

Για την επικινδυνότητα των σεισμών μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο καθηγητής Διαχείρισης φυσικών καταστροφών του πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, το μέγεθος των σεισμών δεν είναι ανησυχητικό, καθώς η περιοχή δε βγάζει μεγάλη σεισμούς. Ωστόσο, αναμένονται σεισμοί μικρότερου μεγέθους, οι οποίοι δεν αποτελούν κίνδυνο.

Χθες βράδυ είχε αναρτήσει ανακοίνωση ο καθηγητής Άκης Τσελέντης, ο οποίος έγραψε:

Το βράδυ θα καταλάβετε πολλούς αλλά θα είναι μικροί εμείς το παρακολουθούμε από το Γεωδυναμικό γιατί έχουμε πολλά όργανα στην περιοχή καλό σας βράδυ

Κατολίσθηση στον δρόμο Ναυπάκτου-Ιτέα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση στην Εθνική Οδό Ναυπάκτου – Ιτέας, κοντά στην περιοχή του Μαραθιά, χωρίς πάντως να κλείσει ο δρόμος. Βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Related Articles

Back to top button