ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Πυρά Μοσχανδρέου κατά Γκίζα – Στον αέρα η μεγάλη δωρεά για την πινακοθήκη του Ξενία

Την ώρα που το Ξενία παραδίδεται έτοιμο προς χρήση στο κέντρο της Ναυπάκτου, όπου θα διαθέτει μια σύγχρονη πινακοθήκη, τινάζεται στον αέρα η μεγάλη δωρεά Μοσχανδρέου

Καταπέλτης ήταν σήμερα ο Χρήστος Μοσχανδρέου κατά της δημοτικής αρχής Ναυπακτίας και πιο συγκεκριμένα κατά του απερχόμενου δημάρχου Βασίλη Γκίζα στη συνέντευξη ΤΎΠΟΥ που εξέδωσε σήμερα μετά τις 12:00 το μεσημέρι σε ξενοδοχείο της Ναυπάκτου καλώντας όλα τα τηλεοπτικά μέσα της περιοχής.Ξεκίνησε την ομιλία του ενημερώνοντας μας πως για να τιμήσει τον πατέρα του Πάνο Μοσχανδρεου αγόρασε στην περιοχή της Ελατόβρυσης  2 ακίνητα εκ των οποιων το ένα θα το δωρίσει στο Δήμο Ναυπακτίας για τη δημιουργία βιβλιοθήκης με σκοπό η περιοχή να γίνει κέντρο ενδιαφέροντος επισκεπτων.

Το κεντρικό θέμα της συνέντευξης, ήταν, η δωρεά έργων τέχνης αξίας 2,5 εκατομμυρίων ευρώ με την προϋπόθεση να γίνει πινακοθήκη το κτίριο του Ξενία. Ως αντάλλαγμα αυτής της προσφοράς του ο κύριος Μοσχανδρέου ζήτησε να είναι η μετονομασία στο σημείο της Οδού όπου σκότωσαν τον 17χρονο τότε Βασίλη Μοσχανδρέου οι Γερμανοί,με την επιγραφή του, κάτι το οποίο δεν έκανε δεκτό ο Βασίλης Γκίζας με τη δικαιολογία Πώς και άλλοι έχασαν τη ζωή τους εκείνη την περίοδο. ο κύριος Μοσχανδρέου δήλωσε ότι εχει μαζί του δύο γράμματα τα οποία έχει στείλει ήδη στον κύριο Γκίζα(το 1 το 2019 και το δεύτερο  το2021) χωρίς να έχει πάρει σαφή απάντηση. «άλλο τα λόγια και άλλο τα κομπολόγια» τόνισε έχω φέρει δύο έγγραφα για σας τους δημοσιογράφους. Επίσης αναφέρει΄΄ Είμαι μαθημένος να δίνω και όχι να παίρνω Δεν θεωρώ πως η μετονομασία της Οδού είναι αντάλλαγμα. Το Ξένια είναι έτοιμο… και εγώ έτοιμος να δωρίσω 2000 έργα.

΄΄Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν σε περίπτωση ο κύριος γκιζάς ανταποκριθεί στο Κάλεσμα σας τελευταία στιγμή τι θα έχετε να πείτε ?απαντάει ο κύριος Μοσχανδρέου: Δεν νομίζω να ανταποκριθεί ο Βασίλης γκίζας γιατί έχει άλλη αντίληψη περί της ιστορίας αυτής της εποχής. Σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου γιατί δίνετε τη συνέντευξη έξι μέρες πριν τις εκλογές δεν φοβάστε μήπως κατηγορηθείτε ;΄΄Δεν φοβάμαι τίποτα΄΄ είπε ο κύριος μοσχανδρέου.΄΄ ήρθα εδώ να σας τα πω παρόλα τα προβλήματα υγείας που έχω είμαι 74 χρονών και βιάζομαι να τελειώσω τις δωρεές ΄΄θέλω για όποιον δήμαρχο βγει να μου εγγυηθεί πως το πρώτο εξάμηνο το 2024 θα λειτουργήσει η πινακοθήκη, είτε σε αυτό το χώρο είτε σε οποιονδήποτε άλλο διαφορετικά θα κανω τη δωρεά στην πόλη του Ζωγράφου, όπου ήδη εχω ξεκινήσει συζητήσεις.Ζηταω οι υποψήφιοι δημάρχοι να τοποθετηθούν περι του θέματος…. 

Τελειώνοντας τις καταιγιστικές δηλώσεις του ο Χρήστος Μοσχανδρεου  δήλωσε πως ο Βασίλης Γκίζας τελεί ποινικό αδίκημα που αρνείται μια τόσο μεγάλη δωρεά για τη Ναυπακτία.Δεν είναι προσωπική η δωρεάμου σε αυτόν αλλά στον τόπο μου.Συγκεκριμένα είπε:Κάποιου του χαρίζανε γάϊδαρο και τον κοιτουσε στα δόντια.

Related Articles

Back to top button