ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Πρόταση: Τα δημοτικά συμβούλια της Ναυπακτίας στο διαδίκτυο, ελεύθερα για όλους

Μια ενδιαφέρουσα, θεωρούμε, πρόταση καταθέσαμε χθες ως npress.gr στους ανθρώπους της δημοτικής αρχής της Ναυπακτίας, ενώ σχετικά ενημερώσαμε και μέλη της αντιπολίτευσης, προκειμένου να επιλυθεί ένα σημαντικό ζήτημα, ως προς την πρόσβαση των πολιτών στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.
Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ναυπάκτου, μεταδίδονται στο διαδίκτυο μόνο ζωντανά κατά την ώρα που πραγματοποιούνται, χωρίς να υπάρχει δυστυχώς η δυνατότητα, κάποιος πολίτης που δεν δύναται εκείνη τη στιγμή να τις παρακολουθήσει, να ανατρέξει αργότερα και να αναζητήσει στοιχεία. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι πέραν των πρακτικών που κρατούνται, δεν έχουν άλλο τρόπο να ελέγξουν τα όσα διαδραματίστηκαν σε προηγούμενες συνεδριάσεις, εφόσον αυτά δεν καταγράφονται.
Προτείναμε λοιπόν στην δημοτική αρχή, να μεταδίδει τα δημοτικά συμβούλια που πραγματοποιούνται απευθείας σε μια πλατφόρμα, όπως παραδείγματος χάρη το youtube, σε επίσημο λογαριασμό του δήμου. Σε περίπτωση δε, που αυτό δεν είναι εφικτό, να αναθέσει την κάλυψη σε ιδιώτη (το κόστος είναι περίπου 300 ευρώ/μήνα), που θα αναλάβει να αναρτά τις συνεδριάσεις.
Με τον τρόπο αυτό, οι πολίτες θα δύνανται ανά πάσα στιγμή να έχουν πρόσβαση, αλλά και το έργο των συμβούλων και των αιρετών θα διευκολύνεται, χωρίς ουσιαστικό κόστος για το δήμο.

Related Articles

Back to top button