ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Η παρουσίαση της άσκησης του ΔΙΕΚ στην Ισπανία για τον τουρισμό

Tην Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του ΙΕΚ Ναυπάκτου για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του σχεδίου κινητικότητας «Πρακτική Άσκηση με καινοτόμες μεθόδους στον τομέα του τουρισμού» του προγράμματος Erasmus+. Στην κινητικότητα συμμετείχαν 10 καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας», οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική άσκηση για 2 εβδομάδες σε ξενοδοχειακές μονάδες και χώρους εστίασης στην πόλη της Γρανάδα, γνωρίζοντας ένα νέο ευρωπαϊκό περιβάλλον εργασίας.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου, ο Ειδικός Σύμβουλος του υπουργείου παιδείας κ. Κωστής Δεληγιάννης, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Τάκης Λουκόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θωμάς Κοτρωνιάς, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς και Τουρισμού κ. Γιάννης Σύψας, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιώργος Σιαμαντάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Μπουλές, Μαρία Ζιαμπάρα, Θανάσης Παπαθανάσης, Ντίνος Τσουκαλάς και Γιώργος Γούλας και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων κ. Θέμης Δαβανέλος. Επίσης παρόντες ήταν ο Διευθυντής του ΙΕΚ Μεσολογγίου κ. Γιάννης Χατζής καθώς και οι Διευθυντές του 1ου Λυκείου Ναυπάκτου κ. Πέτρος Πιτσιάκκας και του 2ου Γυμνασίου Ναυπάκτου κ. Αντώνης Μπέκος, καθώς και πλήθος εκπαιδευτών του ΙΕΚ Ναυπάκτου.
Στην εκδήλωση η Υποδιευθύντρια του ΙΕΚ κ. Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου παρουσίασε τους στόχους και την μεθοδολογία του σχεδίου κινητικότητας, ενώ ο Διευθυντής του ΙΕΚ κ. Χαράλαμπος Ορφανουδάκης αναφέρθηκε στις ιστορικές και πολιτισμικές πτυχές της πόλης της Γρανάδα. Εν συνεχεία ο καθηγητής Τουριστικής Εκπαίδευσης του ΙΕΚ κ. Απόστολος Ιωαννίδης παρουσίασε τα μαθησιακά αποτελέσματα του προγράμματος καθώς και τα οφέλη που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες σπουδαστές.
Τέλος, ο προσκεκλημένος ομιλητής του ΙΕΚ Ναυπάκτου κ. Δημοσθένης Μπρούσαλης, Σύμβουλος Βranding και Επικοινωνίας, έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση με τίτλο «Branding –Tαυτότητα Τόπου-Τουριστική Ανάπτυξη» και υπέδειξε τους τρόπους με τους οποίους η Ναύπακτος μπορεί να γίνει τουριστικός προορισμός.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Η Διεύθυνση του ΙΕΚ Ναυπάκτου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει: το Δήμο Ναυπακτίας και ιδιαίτερα τον Αντιδήμαρχο κ. Σύψα για την υποστήριξή του, τον κ. Γιώργο Κοτρώνη για την σημαντική συμβολή του στη διοργάνωση της εκδήλωσης, τον κ. Δημήτρη Αντωνόπουλο του ξενοδοχείου Ναύπακτος για τη φιλοξενία του κ. Μπρούσαλη, τον κ. Μένιο Χάρο για την παραχώρηση της αίθουσας της εκδήλωσης, τον εκπαιδευτή Καλλιτεχνικών κ. Ηλία Παπαγεωργίου για την επιμέλεια του λογότυπου του ΙΕΚ, τον κ. Παναγιώτη και Κώστα Γεωργικόπουλο του τυπογραφείου «Αφοί Γεωργικόπουλοι» και τον κ. Χρήστο Χάλαρη του τυπογραφείου «Ταχύτυπο» για τις εκτυπώσεις τους και τέλος τον κ. Δημήτρη Ιωάννου για την πολύτιμη βοήθειά του. Επιπλέον, τις επιχειρήσεις café-bar: Living Room, Dr. J. Spon, Centro Porto, Suita και την κάβα Eviva, για την προσφορά τους στο εργαστήριο του μαθήματος BAR της ειδικότητας των Τουριστικών.

Related Articles

Back to top button