ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Το παρασκήνιο από την σύσκεψη με την Γέφυρα για την τιμολογιακή πολιτική

Ένας διάλογος που κινδύνεψε να ακυρωθεί από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης – Πυροσβεστική παρέμβαση Μπουλέ

Η χθεσινή πεντάωρη σύσκεψη της διαπαραταξιακής του δήμου Ναυπακτίας με τους εκπροσώπους της εταιρίας που διαχειρίζεται την Γέφυρα, είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Από την αρχή της συνεδρίασης όλες οι παρατάξεις έδειξαν ομοψυχία απέναντι στην Γέφυρα για την τιμολογιακή της πολιτική. Είχε προηγηθεί έγγραφο 15 σημείων της διαπαραταξιακής προς την εταιρία, όπου ζητούσαν σειρά μέτρων για την διευκόλυνση στην διέλευση των κατοίκων.

Προσερχόμενοι στην συνεδρίαση, οι άνθρωποι της Γέφυρας κατέθεσαν ένα 5σέλιδο γενικόλογο κείμενο που δεν έδινε καμία απάντηση στα ζητήματα που έθετε η Ναύπακτος.

Αυτό προκάλεσε την έκρηξη οργής του αντιδημάρχου Ανδρέα Κοτσανά που με πολύ σκληρές εκφράσεις καταφέρθηκε εναντίον των εκπροσώπων της Γέφυρας. «Ανάλγητοι» , «Γενίτσαροι» , «θα ξεκινήσω κινητοποιήσεις της κοινωνίας εναντίον σας» και άλλα τέτοια, προκάλεσαν την αντίδραση των παραγόντων που ζήτησαν την παρέμβαση του δημάρχου. «Δήμαρχε προστάτεψέ μας» , είπαν απευθυνόμενοι στον Τάκη Λουκόπουλο.

Η συνεδρίαση λίγο έλειψε να τιναχτεί στον αέρα, αλλά με παρέμβαση του Γιάννη Μπουλέ που ζήτησε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση συνεχίστηκε. Ο πρώην δήμαρχος Ναυπακτίας, ζήτησε εξηγήσεις από την εταιρία διότι δεν έδινε συγκεκριμένες απαντήσεις στα όσα είχε καταθέσει η πλευρά της Ναυπάκτου. Έτσι ξεκίνησε ένας ουσιαστικός διάλογος αναλυτικά σε όλα τα ζητήματα, με αναθεώρηση από την πλευρά της Γέφυρας επί των αιτημάτων.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του έδειξε ιδιαίτερα εκνευρισμένος όταν του ανακοινώθηκε πως η Γέφυρα συμφώνησε με τον κ. Κατσιφάρα την ελεύθερη διέλευση των ΑΜΕΑ.

Σε γενικές γραμμές το επίπεδο της χθεσινής συνεδρίασης δεν ήταν καλό, με αρκετό εκνευρισμό και εντάσεις.

Το θετικό της συνάντησης είναι πως σύσσωμη η δημοτική αρχή και η αντιπολίτευση με τους πρώην δημάρχους Γιάννη Μπουλέ και Θανάση Παπαθανάση αλλά και τον Γιώργο Γούλα, συγκροτούν ένα μέτωπο διεκδίκησης για το καλό των πολιτών.

Άλλωστε όλο το δημοτικό συμβούλιο πλην του προέδρου Θωμά Κοτρωνιά, έχει εκφράσει την ανάγκη να μειωθούν τα τέλη διέλευσης των κατοίκων.

Related Articles

Close
Close