ΘΕΑΤΡΟΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

«Πάντα ψηλά, πάντα μπροστά» και στον πολιτισμό το 1ο ΓΕΛ Ναυπάκτου

Τη θεατρική παράσταση «ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ» του Neil Simon, σε διασκευή του Σωτήρη Σαμπάνη παρουσίασαν οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ναυπάκτου την Παρασκευή 5 Μαΐου, στην κατάμεστη Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα εκδηλώσεων της Ναυπάκτου! Ο διευθυντής του σχολείου κ. Πιτσιάκκας Πέτρος στη σύντομη εισαγωγή του τόνισε ότι: «με την εκδήλωση αυτή θέλουμε να δείξουμε ότι το σχολείο δεν βρίσκεται σε ακινησία, δεν είναι ένας χώρος που του λείπει η ζωή και γενικά δεν είναι ένας γραφειοκρατικός – διεκπεραιωτικός οργανισμός. Αντίθετα είναι ένας χώρος ζωντανός, ένας χώρος πνευματικής δημιουργίας και έκφρασης. Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας και το κοινό, που μας παρακολουθεί, και όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός. Η επιλογή του συγκεκριμένου έργου έγινε γιατί το περιεχόμενο του είναι διαχρονικό, αφού πάντα θα υπάρχουν εξουσίες που βασίζονται στο φόβο και την πλήρη απάρνηση της λογικής και της σκέψης».

Η θεατρική παράσταση του 1ου ΓΕΛ είχε πολλά στοιχεία της καθημερινότητας αφού ο χώρος και οι άνθρωποι μπορούσε να είναι οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Οι μαθητές – ηθοποιοί με επαγγελματισμό και τρομερή υποκριτική ικανότητα, ένδειξη της πολύ καλής δουλειάς που έγινε από τους συντονιστές καθηγητές Μπελέκο Ευθύμιο (φιλόλογο) και Μπεζαΐτη Ηρακλή (μαθηματικό), μέσα σε ένα εξαιρετικό σκηνικό, που επιμελήθηκε ο καθηγητής Λουκόπουλος Βασίλης (ζωγράφος, αγιογράφος), ανέδειξαν τη σημασία – αξία της μόρφωσης και της παιδείας για την αντιμετώπιση της «ηλιθιότητας». Ταυτόχρονα αποκάλυψαν το πόσο επικίνδυνη μπορεί να αποδειχθεί η απόκρυψη της γνώσης και της αλήθειας από τον κόσμο, με αποτέλεσμα αυτός να ζει στο σκοτάδι με αυταπάτες, ψευδαισθήσεις και φόβο. Μέσα στο έργο παρέλασαν φιγούρες που συναντάμε σε χωριά και πόλεις, διατυπώθηκαν απορίες που ακούγονταν ως ηλίθιες, εκδηλώθηκαν ενέργειες που κάτι μας θύμιζαν και προκαλούσαν το γέλιο.

Η θεατρική παράσταση της εκπαιδευτικής κοινότητας του 1ου ΓΕΛ Ναυπάκτου ήταν, για άλλη μια φορά υψηλού επιπέδου, ενθουσιάζοντας το κοινό που στο τέλος όρθιο καταχειροκροτούσε και συνέχαιρε τους συντελεστές, μαθητές και καθηγητές.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κκ Ιερόθεος, ο εκπρόσωπος του Δήμου Ναυπακτίας Αντιδήμαρχος κ Σιαμαντάς Γεώργιος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας κ Καζαντζής Χρήστος, διευθυντές σχολικών μονάδων, εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών και πλήθος κόσμου.

Related Articles

Back to top button