ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Πανελλαδική απαίτηση για δωρεάν διελεύσεις καρκινοπαθών από την Γέφυρα

Το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Ναυπακτίας “όλοι μαζί”, συμμετείχε στην Πανελλαδική συνάντηση κοινωνικών δομών που έγινε στις 2-3 Μαρτίου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Στα πλαίσια των διεκδικήσεων από πλευράς της δομής έγινε πρόταση από τα μέλη του ΔΣ που παρευρέθησαν, για την υιοθέτηση & ως εκ τούτου πανελλαδική διεκδίκηση της ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ απο την ΓΈΦΥΡΑ ΡΊΟΥ – ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ


Η πρόταση μας έγινε ΟΜΌΦΩΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΉ από όλους & θα τεθεί υπ όψιν των υπευθύνων, στην συνάντηση των κοινωνικών ιατρείων με το υπουργείο υγείας

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ προς ΔΙΕΚΔΊΚΗΣΗ :

ΕΠΙΔΌΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΎ ΚΌΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΟΔΊΩΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ αυτοκινήτων της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου που μεταφέρουν καρκινοπαθεις ασθενείς για χημειοθεραπεία.

Τα μέλη του ΔΣ θα παρευρεθούν & θα διεκδικήσουν μαζί με τους αλληλεγγυους από τα υπόλοιπα κοινωνικά ιατρεία, την επίλυση του προβλήματος, που αφορά εκατοντάδες ασθενείς της ευρύτερης περιοχής
Υπενθυμίζουμε, ότι σήμερα είναι σε ισχύ κάρτα 50 ευρώ για όσες διελεύσεις κρίνονται
απαραίτητες για την ολοκλήρωση της θεραπείας για τους καρκινοπαθεις που πηγαίνουν στην Πάτρα.
Η απόφαση για την απεριόριστη χρήση της κάρτας είχε ληφθεί, μετα απο την συγκέντρωση υπογραφών, με πρωτοβουλία του ΚΙΦΝ , περισσότερων απο 60 φορέων (συμπεριλαμβανομένων όλων των Δήμων της ευρύτερης περιοχής) & συνάντηση με τους εκπροσώπους της Γέφυρας ΑΕ το καλοκαίρι του 2017.

ΠΑΡΑΘΈΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΉ ΑΠΌΦΑΣΗ
ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΉ Σ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ:

“Κοινωνικά Ιατρεία – Φαρμακεία Αλληλεγγύης: «Κάνουμε την Αλληλεγγύη μεταδοτική»

Η συνάντηση των ΚΙΦΑ κινήθηκε σε τρείς άξονες: τελευταίες εξελίξεις στην πολιτική Υγείας, το φάρμακο ως κοινωνικό αγαθό και η υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων μεταναστών. Εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν απ’ τους εθελοντές των ΚΙΦΑ, Ελένη Σεργάκη (Νέα Σμύρνη), Ελένη Σωτηροπούλου (Πατήσια), Βέρα Μαντά (Αθήνα), Δημήτρη Αγαθόπουλο (Κιλκίς), Λένα Κουγέα (Αθήνα) και Μαρία Τοπαλίδου (Θεσσαλονίκη).

Οι εθελοντές των δομών τοποθετήθηκαν και συμφώνησαν τα παρακάτω, ως πεδία διεκδίκησης:

Πλήρη κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών και με τις παροχές του ΕΚΠΥ, με τον ίδιο τρόπο που καλύπτονται και οι ασφαλισμένοι (λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, τεχνητά μέλη, αναλώσιμα του διαβήτη κλπ).
Νομοθέτηση / θεσμοθέτηση συμμέτοχης της κοινωνίας (συλλόγων ασθενών, μελών ΚΙΦΑ κλπ), αλλά και μελών των εργαζομένων, στο Δ.Σ. των δημόσιων δομών υγείας (νοσοκομείων, ιδρυμάτων κλπ).
Πλήρη πρόσβαση των προσφύγων σε δημόσιες δομές υγείας με την χωρίς εμπόδια έκδοση ΑΜΚΑ για αυτούς και τη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους χωρίς συμμετοχή με τα ίδια κριτήρια με τους ανασφάλιστους.
Επιδότηση του συνολικού κόστους των διοδίων διέλευσης αυτοκινήτων της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου που μεταφέρουν καρκινοπαθής ασθενείς για χημειοθεραπεία.
Πλήρη και άμεση ανάπτυξη του θεσμού των ΤΟΜΥ.
Επιδοματική πολιτική για τα on patent φάρμακα που δεν έχουν το αντίστοιχο γενόσημο με εισοδηματικά κριτήρια”

https://www.solidarity4all.gr/el/news/mazi-gia-tin-allileggyi-oloklirothike-i-panelladiki-synantisi-domon-allileggyis

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 8/3/2019

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button