ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ορεινή Ναυπακτία: Αυτοψία του Δασαρχείου για τα ξερά πλατάνια

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Δασαρχείου Ναυπάκτου, μετά το χθεσινό δημοσίευμα του npress για τα εκατοντάδες ξερά πλατάνια.

Σήμερα, κλιμάκιο του Δασαρχείου πήγε στο χωριό Στράνωμα, στην θέση Καρέλι, για να εξετάσει το μέγεθος του προβλήματος, για το οποίο μας μίλησε χθες και ο πρόεδρος του χωριού.

Ο υπεύθυνος του δασαρχείου έμεινε έκπληκτος από την κατάσταση, με τα εκατοντάδες ξεραμένο πλατάνια, πιθανότατα από μονοχρωματικό έλκος ή αλλιώς ο «καρκίνος των πλατανιών».

Είπε στους ανθρώπους του χωριού πως το δασαρχείο αδυνατεί να επέμβει σε τόσο εκτεταμένο πρόβλημα και πως εκεί πρέπει να παρέμβει άμεσα η πολιτική προστασία. Πρέπει να κοπούν άμεσα τα ξερά πλατάνια τόσο για να αποφευχθεί η διασπορά την μόλυνσης, αφετέρου να μην δημιουργηθούν πλημμυρικά φαινόμενα στο ποτάμι με τις βροχές.

Έδωσε δε οδηγίες, ώστε τα πρώτα πλατάνια στο χωριό, να τα κόψει ο πρόεδρος του χωριού με ένα ακόμα παιδί! Πρέπει να κόβει το πλατάνι με πριόνι το οποίο θα απολυμαίνει κάθε φορά, μέχρι να βρει το χλωρό τμήμα.

Πάντως το πρόβλημα είναι τεράστιο και είναι σίγουρο πως πρέπει άμεσα να επέμβει η πολιτική προστασία και εάν αδυνατεί και αυτή, να αναλάβει άμεσα η Περιφέρεια.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close