ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Lepanto championships cross country XCO 2017

Στις 23 Ιουλίου Κυριακή με την υλοποίηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Eliminator mtb ανδρών και γυναικών άνω των 17 ετών, ολοκληρώθηκε το πιο εντυπωσιακό 10 ήμερο πρωταθλημάτων ορεινής ποδηλασίας όχι μόνο για την χώρα μας αλλά και τα Bαλκάνια.

Βαλκανικό πρωτάθλημα με 10 εθνικές ομάδες mtb από Βαλκανικές χώρες και 150 αθλητές. Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σκυταλοδρομίας XCO(team relay) μεταξύ 10 ομάδων σωματείων. Πανελλήνιο Πρωτάθλημα cross country XCO με τη συμμετοχή 42 σωματείων και 200 και άνω Ελλήνων αθλητών παγκόσμιας εμβέλειας, και τέλος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Eliminator mtb ένα εντυπωσιακό άθλημα τεχνικής και ταχύτητας, σε σφραγισμένη πίστα στον κεντρικό παραλιακό δρόμο της παραλίας Ψανή, σε διαμορφωμένη πίστα mtb.

Διοργανωτές: η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Ναυπακτίας και η Μη κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «Πράσινο+Μπλε».

Χορηγοί: VOLVO Cross Country, ARLA protein milk, ALCATEL TCL Communication , ΦΑΓΕ, LURPAK, ΝEA ΟΔΟΣ, και Υποστηρικτές: ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΜΕΛΙΣΣΑ, ADVANCE travel, MINOAN LINES , DEPEND sports, IDEAL, SHIMANO, SCOTT, KENDA, CUBE, ZELVEGIAN, FIRST AID AMBULANCE .

«Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας που μας εμπιστεύτηκε, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και των Δήμο Ναυπακτία που πίστεψαν στην επιτυχία και στήριξαν τη διοργάνωση.

Παράλληλα ευχαριστούμε τους φορείς: Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, Αστυνομική Δνση Αιτωλοακαρνανίας – Τροχαία Ναυπάκτου, Δασαρχείο Ναυπακτίας, Πυροσβεστική Υπηρεσία – Σταθμός Ναυπακτίας, Λιμενικό Σταθμό Ναυπάκτου, Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου, Κέντρο υγείας Ναυπάκτου καθώς και το υπέροχο πλήρωμα του νοσοκομειακού μας, της FIRST AID AMBULANCE . Τους γιατρούς Μιχάλη Παππά χειρούργο ορθοπεδικό και Κωνσταντίνο Γεωργοστάθη αναισθησιολόγο, καθώς και την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης- Ε.Ο.Ε.Δ – Ι.Π. Μεσολογγίου.

Τους τεχνικούς του Δημήτρη Ιωάννου, τους εθελοντές του Πράσινο+Μπλε, την εταιρία Depend sports που στήριξε σχεδιαστικά και με προσωπικό τη διοργάνωση και φυσικά τα ΜΜΕ της περιοχής και όχι μόνο, που πρόβαλαν τους αγώνες» δήλωσε ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Ξύδης Τάσος και συνέχισε τονίζοντας:

«Στόχος μας ήταν και είναι η προβολή της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής ομορφιάς της πόλης της Ναυπάκτου καθώς και η ανάδειξη του ξεχωριστού αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας. Το ποδήλατο είναι τρόπος άθλησης αλλά και μορφή εναλλακτικού τουρισμού. Πρέπει να το αγκαλιάσουμε γι’ αυτό σας προσκαλούμε στις 26 & 27 Αυγούστου στην Άνω Χώρα Ορεινής Ναυπακτίας για τους επόμενους μεγάλους open αγώνες κούρσας και mountainwww.bike.prasinomple.gr σε υψόμετρο 1.300μέτρων μόλις 55χιλμ από τη Ναύπακτο.»

Related Articles

Back to top button