ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Οι «Βρύσες» στα Κρυονέρια Ναυπακτίας: Το φημισμένο μπιφτέκι αγριογούρουνου και προβατίνας

Τα Κρυονέρια είναι ορεινό χωριό της Ναυπακτίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας σε υψόμετρο 1.170 μέτρα και με βάση την απογραφή του 2011 οι κάτοικοι είναι 145.

Το κεφαλοχώρι διαθέτει σπάνια φυσική ομορφιά με δάση από ψηλά έλατα, καστανιές και πλατάνια. Ενώ, χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης ομορφιάς του είναι ότι έχουν καταγραφεί 9 είδη άγριας ορχιδέας, ένα σπάνιο είδος τουλίπας καθώς και μεγάλη ποικιλία μανιταριών, 3 εκ των οποίων αποκαλύπτονται για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Στα δάση της περιοχής ζουν άγρια ζώα, ενώ έχει θεαθεί και ένα ζευγάρι καφετιάς αρκούδας.

Η αλήθεια είναι ότι το βουνό σε συνδυασμό με βιώματα από τις δικές μας γιαγιάδες στο χωριό, ανοίγουν την όρεξη στο Πι και Φι!
Για αυτό, μια στάση που κανείς δεν πρέπει να παραλείψει είναι «στις Βρύσες», την ταβέρνα με την αυθεντική χωριάτικη κουζίνα που δύσκολα συναντάς στις μέρες μας.

Στις «Βρύσες», το μενού είναι φτιαγμένο για «μπελαλήδες» και λάτρεις της παραδοσιακής κουζίνας, αφού σπεσιαλιτέ τους είναι το μπιφτέκι από αγριογούρουνο, μπιφτέκι από προβατίνα, γίδα και προβατίνα βραστή. Για τους πιο mainstream φαγάδες, «οι Βρύσες» αναλαμβάνουν να ψήσουν λαχταριστά, ντόπια κρέατα «της ώρας» στα κάρβουνα σε συνδυασμό με φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, παραδοσιακές πίτες και μουσακά. Για τη «μέση» οι Βρύσες ετοιμάζουν σουβλιστό κοκορέτσι και κοντοσούβλι!

Κάθε περίοδο του χρόνου, ειδικά τα Σαββατοκύριακα και την καλοκαιρινή περίοδο, το χωριό σφύζει από ζωή και επισκέπτες, που φυσικά δεν παραλείπουν να καθίσουν στις «Βρύσες» να απολαύσουν την «ορεινή» γαστρονομία! Αν είστε τυχεροί, κατά την επίσκεψη σας μπορεί να πετύχετε και live μουσική, όταν το κέφι των επισκεπτών θα έχει ανάψει για τα καλά!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button