ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Οι Ενεργειακές κοινότητες για Ναύπακτο και Μεσολόγγι στα σημερινά δημοτικά συμβούλια

Οι δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων θα απασχολήσει τα σημερινά δημοτικά συμβούλια της Ναυπάκτου και του Μεσολογγίου. Οι συνεδριάσεις γίνονται στην σκιά της ανακοίνωσης του Σαββάτου, όπου ο Περιφερειάρχης μίλησε για το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ελλάδα.

Στην Ναύπακτο το θέμα φέρνει η αντιπολίτευση, αφού με 11 υπογραφές των μελών της το θέμα έρχεται υποχρεωτικά σε συνεδρίαση. Η δημοτική αρχή που πριν έναν χρόνο είχε ανακοινώσει στο συμβούλιο πρόοδο εργασιών κάτι που δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκε, τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίζει μια έντονη κινητικότητα για το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Έτσι λοιπόν κατά τα φαινόμενα στην Ναύπακτο, δεν θα έχουμε αντιδράσεις αφού τόσο η δημοτική αρχή όσο και η αντιπολίτευση, θέλουν να κινηθούν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενεργειακής κοινότητας.

Στο Μεσολόγγι που εδώ και ένα χρόνο έχει δημιουργηθεί η ενεργειακή κοινότητα, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο πρώην δήμαρχος και νυν σύμβουλος του υπουργού ανάπτυξης, Νίκος Καραπάνος, «ακονίζει» μαχαίρια για την δημοτική αρχή. Ετοιμάζεται για σκληρή αντιπαράθεση με τον δήμαρχο.

Related Articles

Back to top button