ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ο σύλλογος ΣΚΕΠΗ απαντάει για την καταγγελία του συλλόγου ΡΟΜΑ

Την δική του απάντηση στην καταγγελία των Ρομά, δίνει με ανακοίνωσή του ο σύλλογος ΣΚΕΠΗ. Η καταγγελία που έκανε λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά από μέλος του συλλόγου, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από μέλη και φίλους του συλλόγου.

Χθες, ο πρόεδρος των Ρομά Δυτικής Ελλάδας, ζήτησε συγγνώμη για την έκταση που πήρε το περιστατικό.

Όσον αφορά για το περιστατικό, ο σύλλογος αναφέρει, πως “μία εκ των εθελοντών μας που μας συνδράμουν καθημερινά, είπε στην κοπέλα ΡΟΜΑ  που της απευθύνθηκε για δωρεάν ρουχισμό-ΑΦΟΥ πρώτα της είχε δώσει 2 τσάντες ρούχα- να απευθυνθεί στην Πρόνοια για να καταγραφούν εκεί οι ανάγκες της και να μας διαβιβαστούν. Αυτό μόνο.”

Δείτε ολόκληρη την απάντηση του συλλόγου:

Με θλίψη αναγνώσαμε την  121/27-5-2020 Καταγγελία  του Συλλόγου Ρομά Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, για την οποία ευθύς εξ αρχής να ξεκαθαρίσουμε ότι ουδόλως σχετίζεται ο ΟΤΑ Δήμος Ναυπακτίας (εκ παραδρομής θεωρούμε ότι αναγράφηκε σε άρθρο ηλεκτρονικού τύπου ότι η καταγγελία απεστάλη   από τον  ‘σύνδεσμο διαμεσολάβησης του Δήμου  Ναυπακτίας΄)

Επί των ‘καταγγελλομένων’ από τον Σύλλογο  Ρομά θα πούμε μόνο τα εξής:

Ειρωνικά μας αποδίδεται από τους καταγγέλλοντες ότι   διατηρούμε  για τους μη έχοντες ‘μάρκετ ενδυμάτων’ στην έδρα μας -οικία της οδού Τολμίδου 12 που μας παραχωρείται  δωρεάν εις μνήμη Γ. Μαρλαφέκα- , αλλά,  ναι το  ‘μάρκετ’ αυτό διαμορφώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε ‘μάρκετ κρεάτων’ (όπως π.χ. παραμονές του Πάσχα που προμηθεύσαμε με νωπό αρνάκι 30 οικογένειες) ‘μάρκετ ιχθύων’(όπως π.χ. την 19-5ου-2020, που διανείμαμε 400 κιλά ψάρια δωρεά από την εταιρία ΄΄ΓΑΛΑΞΙΔΙ Θαλάσσιες Καλλιέργειες Α.Ε΄΄.), και γενικότερα ‘μάρκετ’ διαφόρων αγαθών όπως π.χ. την 30-5ου-2020, που  διανείμαμε τρόφιμα και απορρυπαντικά,  δωρεά από την εταιρία εταιρία KOTRONIS PACKAGING), όπου ΟΜΩΣ στο ‘μάρκετ’ αυτό διαθέτουμε  δωρεάν τα αγαθά – που μας  δωρίζουν  αξιέπαινοι συμπολίτες μας– με πολλή αγάπη ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.

 Στα πλαίσια της αλληλέγγυας προσφορά μας συνεργαζόμαστε και με την Πρόνοια Δήμου Ναυπακτίας όπου μας γνωστοποιεί  ποίες  είναι οι ανάγκες  συμπολιτών για να συνδράμουμε με την σειρά μας.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας μας,  μία εκ των αξιοθαύμαστων εθελοντών μας που μας συνδράμουν καθημερινά, είπε στην κοπέλα ΡΟΜΑ  που της απευθύνθηκε για δωρεάν ρουχισμό-ΑΦΟΥ πρώτα της είχε δώσει 2 τσάντες ρούχα- να απευθυνθεί στην Πρόνοια για να καταγραφούν εκεί οι ανάγκες της και να μας διαβιβαστούν. Αυτό μόνο.

Δηλαδή, ΔΕΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, αλλά απλά ΔΙΕΡΕΥΝΟΥΜΕ και ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝΕ τις ανάγκες τους και αμέσως μετά, δια δωρητών, εθελοντών  και ιδίων πόρων παλεύουμε να τις καλύψουμε.

Να πούμε λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους ανώνυμους και επώνυμους δωρητές και εθελοντές  που κάνουν πράξη την θέλησή μας για βοήθεια στους συνανθρώπους μας, ΚΑΙ

Να κλείσουμε εδώ την σύντομη αυτή ανοικτή επιστολή μας γιατί ΔΕΝ έχουμε τον χρόνο να ασχολούμαστε με αυτούς που  διαπράττουν αξιόποινες πράξεις εναντίον μας (όπως η δια διαδικτύου συκοφαντική δυσφήμηση ) γιατί αναλώνουμε το χρόνο μας σε αυτούς που έχουν την ανάγκη μας .

                                                                                              Με τιμή

Για το ΔΣ του Συλλόγου

 Η γενική γραμματέας       Βιβιάνα Ρήγα                                       
Η Πρόεδρος      Παναγιώτα Μπούρη

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close