ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ο Σπίρτζης βράβευσε την Γέφυρα!

Όλο και πιο στενές γίνονται οι σχέσεις Γέφυρας και Χρήστου Σπίρτζη

Ως εθνικό και διεθνές τεχνικό επίτευγμα, αλλά και ως υποδειγματικό έργο παραχώρησης με ιδιαίτερη συνεισφορά στην απόδοση ποιοτικής δημόσιας υπηρεσίας στην πορεία του χρόνου, βραβεύθηκε η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, κατά την πρώτη ημέρα του φετινού Συνεδρίου Υποδομών & Μεταφορών που διοργανώθηκε στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας (15 & 16/5).

Την απονομή του βραβείου που παρέλαβε ο Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. κ. Παναγιώτης Παπανικόλας, έκανε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών κ. Γιώργος Δέδες, ο οποίος αναπλήρωνε τον Υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη, που απουσίαζε για υπηρεσιακούς λόγους στις Βρυξέλλες.

 

Ευχαριστώντας, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο κ. Παπανικόλας  χαρακτήρισε το βραβείο ως τιμητική διάκριση για το «επάγγελμα» του κατασκευαστή – παραχωρησιούχου.

 

Αναφέρθηκε στις γεωτεχνικές αντιξοότητες τις οποίες χρειάστηκε να υπερβούν οι μελετητές, αλλά και την τεχνολογική πρόοδο, χωρίς την οποία μία ασφαλής κατασκευή στο στενό Ρίου – Αντιρρίου δεν θα ήταν εφικτή.

 

Υπογράμμισε ότι εκτός από τα παγκόσμια ρεκόρ και τις 9 εξέχουσες διεθνείς διακρίσεις, οι άνθρωποι της Γέφυρας είναι υπερήφανοι για την ολοκλήρωση του έργου 4 μήνες πριν το συμβατικό όριο παράδοσης, χωρίς υπέρβαση προϋπολογισμού και χωρίς σταγόνα αίματος.

 

Επισήμανε ότι η παραχωρησιούχος εταιρεία αντεπεξήλθε στις προκλήσεις της οικονομικής κρίσης με πάγωμα των τιμών διοδίων και διάθεση στο κοινό ποικίλων εκπτωτικών προϊόντων, ενώ ταυτόχρονα διατήρησε το όλο το προσωπικό της, χωρίς να προβεί σε μειώσεις μισθών και επέλεξε να μη γίνει καμία περικοπή δαπανών ως προς τη δομική συντήρηση του Έργου.

Τέλος, σημείωσε ότι η παρούσα σταδιακή αύξηση της κυκλοφορίας, που έγινε αντιληπτή πριν την παράδοση των αυτοκινητοδρόμων, καθιστά πλέον ορατή την πλήρη ανταπόκριση της Γέφυρας στον ρόλο του πλέον εξέχοντος συνδετικού κρίκου του σύγχρονου αυτοκινητοδρομικού δικτύου της χώρας

Related Articles

Back to top button