ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ο Κοτσανάς για ανάπλαση και αγκυροβόλιο

Με ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Κοτσανάς, αναφέρεται στα δύο κρίσιμα ζητήματα που τέθηκαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Η παράταξή μας στο χθεσινό Δημοτικό συμβούλιο θεώρησε επιβεβλημένο και χρήσιμο να εισηγηθεί στην Ολομέλεια του σώματος ως ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ τη συζήτηση του μείζονος θέματος που αφορά τα ζητήματα που έχουν ανακύψει από την κυκλοφοριακή μελέτη η οποία έχει τεθεί σε εφαρμογή από την Κυριακή.

Αποτέλεσμα αυτής της μελέτης είναι το κυκλοφοριακό έμφραγμα και οι τεράστιες ανασχέσεις στην καρδιά της πόλεως καθώς και οι μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις στον επιχειρηματικό κόσμο αυτής.

Η προταση μας, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Δημοτικό συμβούλιο, θα είναι και το μοναδικό θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24/02/2020.

Σε ότι αφορά το χθεσινό πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την κατασκευή μόλου (προβλήτα) στην περιοχή του όρμου της Ψανής και ειδικότερα στις Νεροτσουλήθρες έχουμε να επισημάνουμε τα εξής :

Αναδείχτηκε από την παράταξη μας η μη ανάληψη πολιτικής ευθύνης της προηγούμενης διοίκησης του Λιμενικού ταμείου για τη μη επαρκή χρηματοδότηση του τουριστικού καταφυγίου καθώς επίσης και το γεγονός ότι συνεχίζεται από τη νυν Δημοτική αρχή η “βιομηχανία μελετών” για λιμενικά έργα στο δυτικό παραλιακό μέτωπο της Ναυπάκτου με τον ίδιο μελετητή με το κόστος να ανέρχεται σε 73.000€ , ενώ έως σήμερα έχουν ήδη δαπανηθεί από το Δήμο Ναυπακτίας 100.000€ για τη μελέτη τουριστικού καταφυγίου στην περιοχή του Γριμπόβου.

Επίσης τεκμηριώθηκε από την παράταξη μας η ακαταλληλότητα της χωροθέτησης του μόλου (προβλήτα) στην περιοχή της ακτογραμμής της παραλίας της Ψανής έμπροσθεν του Δημοτικού ακινήτου -Νεροτσουλήθες , υποβαθμίζοντας και θέτοντας σε κίνδυνο τη μια και μοναδική οργανωμένη παραλία που υπάρχει στην πόλη μας με τη ρίψη εκατοντάδων ογκόλιθων στη θάλασσα , δημιουργώντας τόσο αισθητική όσο και οπτική ρύπανση αλλά και πιθανές μολυσματικές καταστάσεις για την περιοχή.

Related Articles

Back to top button