ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Το ΛΤ Ναυπακτίας ανακαλεί ξανά την απόφαση για το τουριστικό καταφύγιο

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι των πρακτικών από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο για την απόφαση επέκτασης της χερσαίας ζώνης λιμένα, έρχεται ουσιαστικά η ανάκλησή της, από το λιμενικό ταμείο.

Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική αρχή εν μέσω αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, πήρε απόφαση να μην κατασκευαστεί το τουριστικό καταφύγιο στον Πούντο (τέρμα Γριμπόβου) που σχεδίασε η δημοτική αρχή Λουκόπουλου, αλλά να μεταφερθεί στην άλλη άκρη, κοντά στην Βαριά και συγκεκριμένα μπροστά από τις νεροτσουλήθρες. Το έργο είχε ενταχθεί στο interreg με 1,8 εκ.. από τον τότε περιφερειάρχη, Απόστολο Κατσιφάρα.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την δημοτική αρχή πως με την διαδικασία που ακολουθεί, αφενός κινδυνεύει να χάσει τα χρήματα του έργου αλλά το πιο σημαντικό, με την επέκταση της χερσαίας ζώνης λιμένα, στο οικόπεδο που είναι οι νεροτσουλήθρες και που ανήκει στον δήμο, δεν θα μπορεί να μπει ούτε ομπρέλα χωρίς την άδεια του υπουργείου.

Στο αυριανό συμβούλιο του λιμενικού ταμείου και στο θέμα 29, η δημοτική αρχή εισηγείται την ανάκληση της απόφασης αυτής, ενώ με το θέμα 30, φαίνεται η νέα διαδικασία που θα ακολουθηθεί.


29. Ανάκληση της υπ αριθ. 3/2020 Απόφασης ΔΣ Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου περί: «Επέκτασης Χερσαίας Ζώνης Λιμένα στην περιοχή Ψανή Ναυπάκτου από Λαγκαδούλα έως Βαρειά» 

30. Λήψη απόφασης περί υποβολής αιτήματος στην ΕΣΑΛ για την «χωροθέτηση Λιμενικής εγκατάστασης  εξυπηρέτησης σκαφών στη θέση Βαρειά»

Η νέα αλλαγή των πλάνων της δημοτικής αρχής για το καταφύγιο, είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει νέες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, γι αυτό και το αυριανό συμβούλιο του λιμενικού ταμείου θα έχει ενδιαφέρον.

Related Articles

Back to top button