ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ο δήμος Ναυπακτίας καταθέτει αγωγή στον δικηγορικό σύλλογο, διεκδικώντας το 10% από τις απαλλοτροιώσεις της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου

Αγωγή στον δικηγορικό σύλλογο Μεσολογγίου, ετοιμάζει να καταθέσει ο δήμος Ναυπακτίας το επόμενο διάστημα, για τις απαλλοτροιώσεις της γέφυρας Ρίου Αντιρρίου.

 

 

Η υπόθεση μας γυρίζει στο μακρινό 1998. Τότε, με απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Μεσολογγίου, είχε οριστεί για τις απαλλοτριώσεις αυτές, πέραν της δικηγορικής αμοιβής, και η καταβολή του 10% της αξίας του ακινήτου υπέρ του δικηγορικού συλλόγου Μεσολογγίου-Ναυπάκτου, ποσό το οποίο ο σύλλογος διαμοίραζε στα μέλη του.

Πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων, προσέφυγαν κατά της απόφασης αυτής και δικαιώθηκαν το 2012, με αποτέλεσμα να τους επιστραφεί το κεφάλαιο που κατέβαλλαν, εφόσον παραιτήθηκαν, σε συμφωνία με τον σύλλογο, από τους τόκους υπερημερίας. Ο δε δήμος, Αντιρρίου τότε, δεν κίνησε ποτέ αντίστοιχη διαδικασία για τα ακίνητα που είχε στην κατοχή του και είχε καταβάλλει το ανάλογο τίμημα.

Έτσι, ο ενοποιημένος σήμερα δήμος Ναυπακτίας, καθότι λήγει η προθεσμία δυνατότητας κατάθεσης αγωγής, αλλά και υπό το φόβο διοικητικών ευθυνών για απώλεια εσόδων, ανέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε δικηγορικό γραφείο των Αθηνών την υπόθεση. Το διεκδικούμενο μάλιστα ποσό, είναι ιδιαίτερα υψηλό και αγγίζει σήμερα το 1 εκ ευρώ.

Related Articles

Back to top button