ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ο Ανδρέας Κοτσανάς το μήλο της έριδος – Θα δημιουργηθεί τρίτος πόλος;

Μπήκαμε πλέον στον Σεπτέμβριο, στον μήνα όπου αναμένονται σημαντικές πολιτικές εξελίξεις, τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο

Για την πόλη της Ναυπάκτου, το τελευταίο τρίμηνο, υπήρξε ασυνήθιστα ήρεμο! Η αντιπολίτευση είναι στο ρελαντί και η δημοτική αρχή, απολαμβάνει ανέμελα τις καλοκαιρινές εξορμήσεις! Εξορμήσεις στις παραλίες, εξορμήσεις στα Ορεινά, σε γάμους και πανηγύρια!

ADS

Η δημοτική αρχή Γκίζα, φαίνεται πως θα βαδίσει ενωμένη την τελευταία προεκλογική χρονιά, χωρίς άλλες απώλειες. Όταν λέμε ενωμένη, εννοούμε για όσους έμειναν στην συνδιοίκηση, καθώς από την δεύτερο γύρο του 51% του 2019, αρκετοί είναι εκείνοι που έφυγαν. Είναι η ομάδα Μπουλέ που αποχώρησε, πλην των 4 που έμειναν, όπως και η μεγαλύτερη μερίδα της ομάδας Τσουκαλά.

Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση προσπαθεί να συσπειρωθεί και να δυναμώσει, αλλά ο δρόμος ακόμα είναι μακρύς! Οι παρατάξεις Λουκόπουλου, Μπουλέ, Γούλα, κινούνται παντού μαζί και φαίνεται πως ο δεύτερος πόλος, έχει ουσιαστικά «μπετοναριστεί»! Όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το ζήτημα του επικεφαλής, καθώς εκεί, μπορεί να υπάρξουν τριβές. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα θα ξεκινήσει δημοσκόπηση στην πόλη, ώστε να φανεί η δημοτικότητα των υποψηφίων.

Παράλληλα, πολλά είναι τα σενάρια για την δημιουργία ενός τρίτου πόλου! Ενός συνδυασμού που θα επιχειρήσει να πλασαριστεί ανάμεσα στους δύο «μεγάλους» ή θα επιδιώξει να καθορίσει τον νικητή, εάν και εφόσον υπάρξει δεύτερος γύρος. Ήδη η αδερφός του βουλευτή Κωνσταντόπουλου, ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, επιχειρεί την δημιουργία ενός τρίτου πόλου, με κάποιους να λένε πως σύντομα θα ανακοινώσει υποψηφιότητα. Έχει δραστηριοποιηθεί στην πολιτική, αφού ήταν μέλος της ΠΑΣΠ του ΤΕΙ Αθήνας όπου σπούδαζε, ενώ σήμερα είναι ελεύθερος επαγγελματίας με έδρα την Ναύπακτο.

Υπενθυμίζουμε πως σε αυτές τις εκλογές, ο νικητής μπορεί να αναδειχθεί από τον πρώτο γύρο με 43%! Υπάρχουν φιλοδοξίες ατόμων που θέλουν να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο!

Βέβαια, σε αυτές τις εκλογές, εν αντιθέσει με τις προηγούμενες, για να «γεμίσει» το ψηφοδέλτιο, χρειάζεσαι περίπου 160 συνολικά υποψηφίους, κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Όμως δύσκολο είναι, να βρεις και διαθέσιμους υποψηφίους που να έχουν σημαντική εκλογική βάση. Δεν μιλάμε για υποψηφιότητες 50-100 σταυρών. Χρειάζονται οι «δεξαμενές» των 500! Υπάρχουν τέτοιοι;

Το μεγάλο όνομα αυτή την στιγμή που ακόμα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και παραμένει «ελεύθερος», είναι ο πρώην αντιδήμαρχος Ανδρέας Κοτσανάς. Με μεγάλη απήχηση στην κοινωνία του Αντιρρίου αλλά και στο κέντρο της Ναυπάκτου, αποτελεί τον πλέον περιζήτητο υποψήφιο. Έχει ως όπλο του, την θητεία του στο περιβάλλον, όπου επί των ημερών του, η πόλη παρά τα όποια ζητήματα, ήταν πεντακάθαρη! Πράγματι, ακόμα και οι εχθροί του, παραδέχονται πως ήταν δουλευταράς και έτρεχε παντού.

Ο Ανδρέας Κοτσανάς, που και ξέρει από εκλογές και μπορεί να φέρνει ψήφους στην ομάδα, φαίνεται πως είναι εκείνος που θα καθορίσει αν θα δημιουργηθεί ένας ισχυρός τρίτος πόλος ή αν θα «δυναμώσει» κάποιος από τους υπάρχοντες συνδυασμούς.

Όμως, σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, δεν αναμένεται να ανοίξει σύντομα τα χαρτιά του, οπότε ο δρόμος, είναι ακόμα μακρύς…

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button