ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ντίνος Ζορμπάς: Ανέλαβα εθελοντικά το χαρτοφυλάκιο για τα αδέσποτα

Του Ντίνου Ζορμπά

Φάκελος αδέσποτα!!!
Το χαρτοφυλάκιο που ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΙΡΕΤΌΣ ΔΕΝ ΘΈΛΕΙ

Ανέλαβα το χαρτοφυλάκιο ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ και σίγουρα ήταν ένας από τους λόγους που ασχολήθηκα με τα κοινά. Κράτησα την υπόσχεση που είχα δώσει στον εαυτό μου, ότι εάν έχω έμμισθη θέση τα χρήματα θα πηγαίνουν σε αυτόν τον σκοπό.

Είναι ΤΕΡΆΣΤΙΟ πρόβλημα στην Ελλάδα και το δημιουργούμε εμείς! Οι άνθρωποι!!!
Το κράτος, αυτό που που κάνει είναι να πετάει το μπαλάκι στους Δήμους.

Εάν υπήρχε κρατική θέληση, το πρόβλημα θα λυνόταν μέσα σε λίγους μήνες κατά 80%, απλά με σωστή αστυνόμευση. Δυστυχώς η ατολμία και οι άνωθεν αποφάσεις, αφήνουν ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα να παραμένει άλυτο.

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια δίνονται κάποια χρήματα από το κράτος αλλά είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Όπως και στα ΧΥΤΑ έτσι και για τα ΑΔΈΣΠΟΤΑ δεν έκανα την παραμικρή αντιπολίτευση.
Κι ενώ τα πράγματα στα ΧΥΤΑ ήταν σε καλό επίπεδο για τα ΑΔΈΣΠΟΤΑ γινόντουσαν ελάχιστα πράγματα πρίν.

Με αριθμούς αρκεί να πω ότι ο Δήμος μας πριν αναλάβουμε έδινε γύρω στα 30.000 τον χρόνο για τροφές, στειρώσεις, έκτακτα κλπ!!!
Μιλάμε για ένα Δήμο που έχει και είχε πάνω από 800 αδέσποτα σε δομές η ελευθέρα.

Ο Δήμος μας αυτή την στιγμή σιτίζει όλα τα αδέσποτα και στα καταφύγια αλλά και έξω από αυτά φθάνοντας από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι Γραμμένη οξιά και από τον Γάλατα μέχρι την Αναβρυτή.
Κάθε τσουβάλι τροφή που φεύγει από τον Δήμο έχει όνομα και ημερομηνία.
Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού σε λίγες μέρες θα έχει ανάδοχο και θα καλύπτει και όλον τον χρόνο την διαχείριση.

Είμαστε ο ΜΟΝΑΔΙΚΌΣ ΔΗΜΟΣ στην Ελλάδα που έχουμε φορολογικό όριο της 12.000 ευρώ για όλους τους Δημότες μας για δωρεάν στείρωση και σήμανση (τσιπ) για τα δικά τους ζώα.
Έχουμε εδώ και ένα χρόνο συνεργείο περισυλλογής όπου κατά 90% αντιμετωπίζει πλέον όλα τα περιστατικά του Δήμου μας.

Σε συνεργασία με το Δασαρχείο έχουμε εξασφαλίσει χώρο και μένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες ώστε ο Δήμος μας να ξεκινήσει και να έχει το δικό τού καταφύγιο ώστε να κλείσουν τα υπόλοιπα 3 που βρίσκονται σε διαφορετικές περιοχές.

Είχαμε την τύχη στον Δήμο μας να έχουμε δύο φιλοζωικά σωματεία που μέχρι εχθές σήκωσαν όλο το βάρος αυτού του τεράστιου θέματος μόνοι τους.

Θέλω να πιστεύω ότι και με την δημιουργία της Δημοτικής Αστυνομίας και τους ελέγχους που θα γίνονται να έχουμε κάθε χρόνο και λιγότερα Αδέσποτα.
Φυσικά τα περισσότερα μας έρχονται από αλλού δυστυχώς και για αυτό μόνο η γενική αστυνόμευση θα μπορούσε να φέρει αποτελέσματα.

Προσωπικά την 4ετια που μας πέρασε πιστεύω ότι έγινε ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει από πλευράς Δήμου και θα ήθελα να ευχαριστήσω Ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Βασίλη Γκίζα τον Ντίνο τον Τσουκαλά και τους Αντιδημάρχους Σωκράτη Παπαβασιλείου Γιάννη Παπαιωαννιδη Ζαχαρία Χοχτουλα και Θωμά Κοτρωνιά όπως και τα Φιλοζωικά Σωματεία και τους εθελοντές δημότες που βοήθησαν να φέρουμε εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο!!!

Related Articles

Back to top button