ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ντέρμπι (6-5) μεταξύ μελών της..συμπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας για ΚΔΑΠ (Βίντεο)

Η ώρα ήταν λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, αρκετά προχωρημένη για να παραμείνουν μέλη τις αντιπολίτευσης στην συνεδρίαση. Έτσι παρόν στην αίθουσα ήταν 11 δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και το npress.gr.

Το θέμα γνωστό για πολλούς και αφορούσε την αντιπαράθεση δύο μελών τις δημοτικής ομάδας, του πρέδρου της Κοινοφελούς Κώστα Νούλα και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Σιαμαντά γύρω από τον προυπολογισμό του ΚΔΑΠ.

Στον προυπολογισμό που κατέθεσε ο εισηγητής κ. Κονίδας, προβλέπεται η πρόσληψη βρεφονηπιοκόμου, ενώ μειώνονται 2 θέσεις καθαριστριών, τις οποίες υπερασπίστηκε με σθένος ο κ. Σιαμαντάς, κατεβαίνοντας από την έδρα. Τις καθαρίστριες όμως υποστήριξε και ο δήμαρχος Ναυπακτίας, όπου ζήτησε από τον εισηγητή την τροποποίηση του προυπολογισμού στο θέμα αυτό.

Ένα άλλο σημείο αντιπαράθεσης ήταν το θέμα πρόσληψης καθηγητών Αγγλικής γλώσσας, κάτι που όπως είπαν τα στελέχη της Κοινοφελούς, δεν προβλεπόταν.

Το παράλογο στο θέμα της πρόσληψης βρεφονηπιοκόμου, όπως ανέφερε ο κ. Σιαμαντάς, είναι πως το πρόγραμμα του ΚΔΑΠ αφορά παιδιά άνω των 5 ετών, ενώ το ΚΔΑΠ θα προσλάβει βρεφονηπιοκόμο, επάγγελμα το οποίο αφορά παιδιά…κάτω των 5 ετών και θα απολύσει 2 καθαρίστριες που χρειάζονται και δουλεύουν πραγματικά. Οι άνθρωποι του ΚΔΑΠ από την μεριά τους υποστήριξαν πως οι ανεφερόμενες προσλήψεις στον προυπολογισμό έχουν εγγριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και έχουν την έγκρισή του.

Ο κύριο Νούλας επέμεινε στην θέση του να ψηφιστεί ο προυπολογισμός ως έχει και το θέμα κατέληξε σε ψηφοφορία μεταξύ 11 μελών της…συμπολίτευσης και 0 της αντιπολίτευσης. Το αποτέλεσμα ήταν οι 6 να ψηφίσουν υπέρ της εισήγησης ενώ 5 υπέρ της πρότασης του κ. Σιαμαντά.

Αξίζει να αναφέρουμε πως σε σημείο της τοποθέτησής του, ο κ. Νούλα, πως δεν θα προσληφθεί κανένα δικό του πρόσωπο, ούτε μάλιστα η κόρη του. Συγκεκριμένα ανέφερε πως “Δεν θα προσληφθεί η κόρη μου. Μη νομίζετε πως υπάρχει τέτοιο θέμα“.

Δείτε τα χαρακτηριστικά αποσπάσματα κατά την χθεσινή συζήτηση:

 

 

Related Articles

Back to top button