ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Νταβάδες στην οδό Μεζεδίων σήμερα το απόγευμα στη Ναύπακτο

Οι αποκριές πλησιάζουν και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να επισκεφθείτε την Ναύπακτο.

Το τοπικό καρναβάλι χαρακτηρίζεται από μεγάλη συμμετοχή. Κάθε χρόνο συμμετέχουν δεκάδες Άρματα και δεκάδες μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστες. Η θεματολογία των αρμάτων εμπνέεται είτε από πρόσωπα της επικαιροτητας είτε από την σφαίρα του φανταστικού.

 

Οι αποκριές στην Ναύπακτο βέβαια δεν γιορτάζονται μόνο με την καρναβαλική παρέλαση αλλά από μια σειρά διαφόρων εκδηλώσεων. Μια από της εκδηλώσεις που πρέπει να αναφερθούμε είναι “Οι Νταβάδες στην οδό Μεζεδίων”, με συνδιοργανωτες των Δήμο, το Σύλλογο Ναύπακτος Πολιτιστικές Διαδρομές και την τοπική κοινωνία της Ναύπακτου.

 

Κάθε χρόνο λοιπόν στο Στενοπάζαρο οι παραπάνω φορείς ζωντανεύουν τα παλιά μαγαζιά, αλλάζοντας τις προσόψεις των σημερινών καταστημάτων με προσόψεις παλαιών επαγγελμάτων που βρίσκονταν στα συγκεκριμένα σημεία δεκαετίας πισω.

 

Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθει το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 20:00 με αποκριάτικα παιχνίδια για τους μικρούς φίλους από τη Σβούρα.

 

Η Καρναβαλική Παρέλαση θα πραγματοποιηθει την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου. Αφετηρία: 17:30 (οδός Αθηνών & Κορυδαλλέως) Τερματισμός στο Λιμάνι & Κάψιμο Βασιλιά Καρνάβαλου.

Καλό καρναβάλι σε όλους!

 

φωτογραφίες: Πάνος Τσούσης

πηγή: mynafpaktos.gr

Related Articles

Close
Close