ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Nostos 2017: Χαμός στη Ναύπακτο από τις μεθοδεύσεις για την τέντα

Απέκλεισαν τον έναν υποψήφιο εργολάβο επειδή δεν είχε…10 ετή εμπειρία!!! – Στον Μπαζέκη από τα Γιάννενα ξανά η εργολαβία

Απίστευτες αποκαλύψεις για μεθοδεύσεις όσον αφορά την διαδικασία επιλογής του αναδόχου για την κατασκευή της τέντας στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού και τα παζάρια κάνει λόγο με το χθεσινό της δελτίο τύπου η δημοτική παράταξη του Γιάννη Μπουλέ, ΑΔΚΝ. Αναφέρεται στον πρωτοφανή τρόπο αποκλεισμού του 2ου επιχειρηματία από τον διαγωνισμό.

ADS

Ας πάρουμε το θέμα από την αρχή.

Η δημοτική αρχή αποφάσισε αυτή την φορά να υπάρχει ένας ανάδοχος για την τέντα των παζαριών και της έκθεσης εναλλακτικού τουρισμού Nostos. Το ζήτημα είχε αναδείξει το npress.gr   όπου καλούσαμε να γίνει νοικοκύρεμα στην 2η έκθεση που θα πραγματοποιηθεί φέτος.

Κατά τον απολογισμό της περσινής έκθεσης, η αντιπολίτευση είχε αφήσει βαριές αιχμές για τον Γιάννη Σύψα   ενώ η κυρία Ζιαμπάρα στο δημοτικό συμβούλιο απευθυνόμενη στον αντιδήμαρχο έκανε λόγο για ψιθύρους στην κοινωνία

Ήρθε και η αποκάλυψη της εφημερίδας Ναυπακτία για δαπάνη 26.000 για προβολή της έκθεσης, την οποία γνώριζαν “ελάχιστοι” , για να βαρύνει ακόμα περισσότερο το κλίμα της οικονομικής διαχείρισης της έκθεσης.

Θα περίμενε κανείς μετά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί για τη Nostos 2016 να υπήρχε μια καλύτερη και πιο διάφανη διαχείριση το 2017.

Αντίθετα, η κατάσταση όπως αποκαλύπτει η ΑΔΚΝ γίνεται χειρότερη.

Ο διαγωνισμός για την τέντα έγινε πριν λίγες ημέρες (ένα μήνα πριν την έκθεση) και ενώ εμφανίστηκαν δύο υποψήφιοι, αποκλείστηκε ο ένας επειδή…δεν είχε δεκαετή εμπειρία!!!!

Ο απίστευτος αυτό όρος υπήρχε στην διακήρυξη του διαγωνισμού με την ΑΔΚΝ να αφήνει υπόνοιες και για παρανομία! Έτσι επειδή ο 2ος δεν είχε την σχετική εμπειρία, δεν θα ανοίξει η οικονομική προσφορά του!!!!

Μιλάμε για όρους διακήρυξης όχι σε κανονικό, αλλά σε… “πρόχειρο διαγωνισμό” !!!!

Ο όρος και ο τρόπος του διαγωνισμού, προκαλεί ήδη πολλά ερωτηματικά! Γιατί έπρεπε να έχει εμπειρία και γιατί η εμπειρία έπρεπε να είναι 10 χρόνια; Δεν αρκεί η τήρηση των όρων του διαγωνισμού και η εγγυητική επιστολή;

Για να γίνει αντιλληπτό το μέγεθος του λάθους, θα δώσουμε το εξής παράδειγμα: Ένας εργολάβος δημοσίων έργων με 20ετή εμπειρία σε κατασκευές (κτήρια, δρόμους, γέφυρες κλπ) δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό αυτό γιατί απαιτούσε εμπειρία 10 χρόνων σε….τέντες!!!!!!

Ο εργολάβος που παρέμεινε μόνος στον διαγωνισμό, είναι ο ίδιος με αυτόν που ανέλαβε πριν έναν χρόνο έκθεση και παζάρια. Πρόκειται για τον Γιαννιώτη επιχειρηματία κ. Μπαζέκη.

Στην έκθεση μάλιστα που διοργάνωσε πριν λίγους μήνες ο επιχειρηματίας στα Ιωάννινα, έδωσε το παρόν και ο αντιδήμαρχος Γιάννης Σύψας με μεγάλη αποστολή από υπαλλήλους του δήμου.

Το ζήτημα και το τι θα γίνει πλέον με τον απαράδεκτο όπως αποδεικνύεται διαγωνισμό, χειρίζεται αποκλειστικά ο δήμαρχος Ναυπακτίας.

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button