ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ναύπακτος: Η εμμονή με 19χρονη και τα SMS με γυμνές φωτογραφίες

Σε 4 μήνες φυλάκισης καταδικάστηκε τις προηγούμενες ημέρες στο αυτόφωρο ένας 45χρονος άνδρας, από τον Λυγιά, μετά από καταγγελία μιας 19χρονης κοπέλας

Η 19χρονη κατήγγειλε ότι ο 45χρονος πέρασε στις 1,30 μετά τα μεσάνυχτα από το σπίτι της με το μηχανάκι, ενώ εκείνη είχε κατέβει να πετάξει τα σκουπίδια και την πλησίασε κοιτάζοντάς την ειρωνικά. Αυτό μπορεί να μην είχε μεγάλη βαρύτητα ως κατηγορία, όπως αναφέρει η εφημερίδα aixmi, αν δεν υπήρχε και προϊστορία μεταξύ των δυο. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πριν από μερικούς μήνες ο 45χρονος είχε πάρει το κινητό της κοπέλας το οποίο είχε αφήσει στο κατάστημα των γονιών της και διακίνησε προσωπικές της φωτογραφίες τις οποίες η 19χρονη είχε αποθηκευμένες στην συσκευή της. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η αστυνομία βρήκε στον υπολογιστή του 45χρονου άνδρα και άλλο ακατάλληλο υλικό.

Έτσι τότε είχε οδηγηθεί στην Εισαγγελέα, αλλά και στην Ανακρίτρια, αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, δηλαδή να δίνει το παρών στο οικείο αστυνομικό τμήμα και να μην πλησιάζει την κοπέλα. Κατόπιν όλων αυτών, από την στιγμή που η 19χρονη τον είδε στον δρόμο κάτω από το σπίτι της, χωρίς να υπάρχει λόγος να περάσει από εκεί, αφού το σπίτι του είναι σε άλλη κατεύθυνση, πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε το γεγονός, επειδή, όπως ισχυρίστηκε, φοβήθηκε. Ο δικηγόρος υποστήριξης της κατηγορίας Γιάννης Αθανασίου, είπε ότι ο 45χρονος έχει εμμονή με την κοπέλα και γι’ αυτό προκαλεί τέτοιες καταστάσεις.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι από τότε που έγινε το περιστατικό, ο ίδιος δεν έχει ενοχλήσει ξανά την κοπέλα και μάλιστα φρόντισε να βρει εργασία σε άλλες περιοχές, ώστε να μην βρίσκεται στο ίδιο μέρος με εκείνη. Το συγκεκριμένο βράδυ δεν είχε πρόθεση να περάσει από τον συγκεκριμένο δρόμο για να δει ή να ενοχλήσει την κοπέλα, αλλά για να πάει στην πόλη της Ναυπάκτου για διασκέδαση. Όπως είπε είδε μια φιγούρα να πετάει τα σκουπίδια στον κάδο, αλλά δεν έδωσε σημασία, ούτε αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για την 19χρονη.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης Αντώνης Φράγκος, υποστήριξε ότι η κατηγορία για απειλή δεν υφίσταται, από την στιγμή που και η ίδια η κοπέλα στην κατάθεσή της δεν έκανε λόγο για απειλή, αλλά για ειρωνικό βλέμμα. Επίσης και η ίδια διαβεβαίωσε ότι όλο αυτό το διάστημα, του ενός σχεδόν χρόνου από το πρώτο συμβάν, δεν είχε καμία ενόχληση από τον 45χρονο, εκτός από το συγκεκριμένο και τα δυο – τρία προηγούμενα βράδια που τον έβλεπε να περνάει με το μηχανάκι κάτω από το σπίτι της. Παρ’ όλα αυτά το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο.

Related Articles

Back to top button