ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ναύπακτος: Ξεράθηκαν κι άλλα πλατάνια στην Ψανή (Βίντεο)

Νέο πρόβλημα με τα πλατάνια της Ψανής που αποτελούν σήμα κατατεθέν για τις παραλίες της πόλης

Σε μεγάλο κίνδυνο έχουν μπει πλέον συνολικά τα πλατάνια της Ψανής. Το μεταχρωματικό έλκος, ο μεγαλύτερος κίνδυνος των πλατανιών, θερίζει όπως φαίνεται στη Ναυπακτία.

Το πρόβλημα που προέκυψε την Άνοιξη, μετά το δημοσίευμα του npress στα πλατάνια μπροστά στον Φλοίσβο, αντιμετωπίστηκε άμεσα, αφού ο δήμος έφερε στην πόλη τον καθηγητή Τσόπελα και έδωσε εντολή να κοπούν άμεσα δύο δένδρα για να προστατευτούν τα υπόλοιπα.

Όμως όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί, το πρόβλημα πιθανότατα συνεχίζεται, αφού και τα υπόλοιπα πλατάνια στην σειρά κινδυνεύουν. Είναι ουσιαστικά τρία πλατάνια, ενώ ακολουθεί, ευτυχώς, μια σειρά από μουριές, πριν συνεχίσουν στα υπόλοιπα μεγάλα πλατάνια της παραλίας της Ψανής, πιθανόν, αυτή η «ζώνη» με τις μουριές, να λειτουργήσει ως ανάχωμα στην επέκταση του προβλήματος.

Χρειάζεται όμως εκ νέου παρέμβαση του δήμου και του δασαρχείου, καθώς το πρόβλημα μεγαλώνει. Κάτοικοι της περιοχής, θεωρούν εγκληματικό λάθος το ότι πριν το καλοκαίρι, η υπηρεσία πρασίνου, έβαλε στην παραλία μηχανήματα για να την στρώσουν και να την καθαρίσουν για το καλοκαίρι που ερχόταν! «Αυτό είναι καταστροφικό και επεκτείνει το πρόβλημα με το μονοχρωματικό έλκος» μας είπε κάτοικος της περιοχής που ασχολείται με τα πλατάνια.

Όπως αποκάλυψε το npress την προηγούμενη εβδομάδα, το πρόβλημα στην Ορεινή Ναυπακτία είναι ακόμα μεγαλύτερο, με εκατοντάδες ξεραμένα πλέον πλατάνια! Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του δασαρχείου, αλλά όπως είπαν στους κατοίκους, δεν έχουν αρκετά μέσα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close