ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ναύπακτος: Ξεκινάει η ανάπλαση στο ιστορικό κέντρο

Με την ανάπλαση της Πλατείας Παπαχαραλάμπους ξεκινά η εκτέλεση των έργων της «Αστικής Ανάπλασης εντός του Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα», Άξονας Προτεραιότητας 2 «Προστασία του Περιβάλλοντος-Μετάβαση σε οικονομία φιλική στο περιβάλλον», «Δράσεις αστικής ανάπτυξης ιστορικών, εμπορικών και τουριστικών κέντρων της περιφέρειας», ΕΣΠΑ 2014-2020.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες στην Πλατεία Παπαχαραλάμπους, προβλέπουν παρεμβάσεις αναβάθμισης του περιβάλλοντος χώρου τόσο σε επίπεδο αισθητικής, όσο και ουσίας με την υπογειοποίηση της υπάρχουσας εγκατάστασης της ΔΕΗ. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζονται ο περιορισμός της οπτικής ρύπανσης και της έκθεσης της εγκατάστασης στα καιρικά φαινόμενα, αλλά πρωτίστως η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών, κάτι που αποτελεί και προτεραιότητα για τον Δήμο Ναυπακτίας.

Συνολικά για το έργο της «Αστικής Ανάπλασης εντός του Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου», με τη διευθέτηση και των τελευταίων πρακτικών ζητημάτων, θα υπάρξει, πριν την έναρξη των υπόλοιπων εργασιών, αναλυτική ενημέρωση με χρονοδιαγράμματα και εστίαση στο κομμάτι των κυκλοφοριακών αλλαγών που θα επέλθουν στο κέντρο της πόλης.

Βασική στόχευση όλων μας αποτελεί η δημιουργία μιας πόλης ζωντανής με ανθρώπινη διάσταση, που θα αναδεικνύει το ιστορικό και φυσικό κάλλος της, που όλο και περισσότεροι κάτοικοι και επισκέπτες θα την περπατούν, θα χρησιμοποιούν το δημόσιο χώρο της και θα νιώθουν ασφαλείς είτε είναι πεζοί είτε ποδηλάτες είτε ΑμεΑ.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close