ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ναύπακτος: Το δελτίο τύπου των Ρομά που προκάλεσε αντιδράσεις από μέλη του συλλόγου ΣΚΕΠΗ

Έντονες αντιδράσεις απο μέλη και φίλους του συλλόγου ΣΚΕΠΗ, προκάλεσε η σημερινή δημοσιοποίηση του δελτίου τύπου του συλλόγου ΡΟΜΑ Δυτικής Ελλάδας. Τα μέλη αντέδρασαν τόσο σε τηλεφωνική επικοινωνία με το σάιτ, όσο και από σχόλια και αναρτήσεις, τις οποίες υποστήριξε αρκετή μερίδα κόσμου. Ο βασικός λόγος αντίδρασης είναι πως η δημοσίευση του δελτίου δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί, αφού ο σύλλογος στον ένα χρόνο περίπου λειτουργίας του, προσφέρει σε άπορους στην περιοχή.

Το δελτίο τύπου των ΡΟΜΑ, αναφερόταν σε καταγγελία μιας μητέρας Ρομά, η οποία δέχτηκε, όπως ισχυρίζεται ρατσιστική συμπεριφορά.

Το δελτίο τύπου, είχε σταλεί στο npress αλλά και σε άλλα ΜΜΕ της περιοχής πριν δύο ημέρες μερικά από τα οποία το δημοσίευσαν, χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις.

Η δημοσίευσή του από το npress, κρίθηκε από την συντακτική ομάδα ως απαραίτητη, καθώς πρόκειται για σύλλογο μειονότητας της περιοχής που δεν πρέπει να φιμώνεται!

Αμέσως μετά, υπήρξε επικοινωνία με την πρόεδρο του συλλόγου και κανονίστηκε συνάντηση για να ακουστεί και η άλλη πλευρά και λίγο μετά δημοσιεύτηκε άρθρο για το περιστατικό. Στην συνάντηση, είδαμε άτομα με όρεξη για προσφορά, ενώ βρήκαμε και άτομα τα οποία λάμβαναν ρουχισμό που είχαν ανάγκη.

Σε νεότερη επικοινωνία με τον διαμεσολαβητή των Ρομά, επέμεινε στο περιστατικό, αλλά μας είπε πως δεν θέλει να δοθεί συνέχεια. Θέλουν την καλή συνεργασία με τον σύλλογο και αυτό επιθυμούσαν με την δημοσίευση.

Άλλωστε, όπως μας είπε, πριν την περίοδο του Κορωνοϊού υπήρχε πράγματι καλή συνεργασία και εύχεται να επανέλθει η κατάσταση στην «κανονικότητα».

Αξίζει να αναφέρουμε, πως η δραστήρια πρόεδρος του συλλόγου ΣΚΕΠΗ, μας έδωσε να καταλάβουμε πως η σχέση με τους Ρομά ήταν και θα παραμείνει πολύ καλή!

Ευχόμαστε όλο αυτό, να είναι αφορμή για ακόμα καλύτερες σχέσεις!

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close