ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ναύπακτος: Τέλος και το αλιευτικό καταφύγιο – Στην Βόνιτσα το 1,8 εκ.

Από το τουριστικό στο Γρίμποβο στο…αλιευτικό στην Ψανή και από εκεί στην Βόνιτσα!!

Άλλη μια «αναποδιά» σε έργο της προηγούμενης δημοτικής. Το 1,8 εκ. που είχε δεσμεύσει ο Κατσιφάρας μέσα από το interreg για την κατασκευή μιας μικρής Μαρίνας, φαίνεται πως θα καταλήξει σε άλλον δήμο της Αιτωλοακαρνανίας.

Ήταν το 2018, όταν ο τότε περιφερειάρχης, ανακοίνωνε την κατασκευή τουριστικού καταφυγίου στο Γρίμποβο, βάζοντας μάλιστα το έργο στο πρόγραμμα Interreg για την κατασκευή του. Το 1,8 εκ. δεσμεύτηκε για την κατασκευή των λιμενικών εγκαταστάσεων, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα για τις χερσαίες εγκαταστάσεις θα χορηγούνταν αμέσως μετά, όπως μας είχε εξηγήσει ο τότε πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Ναυπάκτου.

Όμως η νέα δημοτική αρχή Γκίζα, αποφάσισε την αλλαγή αυτού του σχεδίου και την δημιουργία αλιευτικού και όχι τουριστικού καταφυγίου και μάλιστα στην άκρη της Ψανής, κοντά στην όχθη της Βαριάς. Αυτή η επιλογή, είχε δεχθεί έντονη κριτική από τον πρώην δήμαρχο Τάκη Λουκόπουλο, η οποία είχε χαρακτηριστεί ως επικίνδυνη για να χαθεί η χρηματοδότηση.

Όμως η δημοτική αρχή επέμεινε πως το έργο θα υλοποιηθεί. Ωστόσο οι εξελίξεις δεν είναι τόσο καλές. Σύμφωνα με πληροφορίες του npress.gr, η περιφέρεια αποφάσισε τα χρήματα να δοθούν σε άλλον δήμο της Αιτωλοακαρνανίας και η Ναύπακτος να πάρει… κάτι άλλο!

Τώρα τι θα είναι αυτό το «άλλο» δεν γνωρίζουμε ακόμα, αλλά θα περιμένουμε να ενημερωθούμε…

Related Articles

Back to top button