ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ναύπακτος: Πρόταση Κοτσανά για νέο δημαρχείο και ανέγερση 3ου Δημοτικού μέσω του «Αντώνης Τρίτσης»

Να εκμεταλευτούμε την πρόσκληση του νέου προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» με την υποβολή πρότασης για νέο διοικητήριο και 3ο δημοτικό, λέει ο Ανδρέας Κοτσανάς.

Με ανάρτησή του ο πρώην αντιδήμαρχος, λέει «Όχι άλλες χαμένες χρηματοδοτικές ευκαιρίες για το Δήμο Ναυπακτίας».

Δείτε αναλυτικά την ανάρτησή του:

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου δημοσιεύτηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών δύο νέες προσκλήσεις που αφορούν το χρηματοδοτικό προγραμμα “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” συνολικού προϋπολογισμού 400 εκατ.ευρώ (200 εκατ.ευρώ η κάθε μία) για έργα στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Η πρώτη πρόσκληση ΑΤ02 έχει τίτλο “ Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων”
και η δεύτερη ΑΤ07 την αξιοποίηση του “κτιριακού αποθέματος” των Δήμων.
Ειδικότερα στη δεύτερη πρόσκληση η ομάδα Β εξειδικεύει δράσεις οι οποίες αφορούν την “κατασκευή ή επέκταση δημαρχιακών κτιρίων ή υφιστάμενων”, και η ομάδα Γ την “ωρίμανση ανέγερσης ή επέκτασης σχολικών κτιρίων προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης”.
Λόγω ότι στο Δήμο Ναυπακτίας η αναγκαιότητα για ανέγερση νέου Διοικητηρίου καθώς επίσης και η οριστική λύση για την ανέγερση του 3ου Δημοτικού σχολείου είναι πιο επιτακτική από ποτέ, οφείλουμε άμεσα να εργαστούμε από κοινού ώστε να μην απωλέσουμε άλλες χρηματοδοτικές ευκαιρίες όπως έγινε πρόσφατα με τη μη υποβολή πρότασης του Δήμου Ναυπακτίας στο “Πράσινο Ταμείο” και να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό τις προσκλήσεις του Υπουργείου που έχουν καταληκτική ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2020.
Τέλος το παραπάνω θέμα θα το φέρουμε στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε το κυρίαρχο όργανο να αποφασίσει για την ιεράρχηση των έργων και οριστεί η ομάδα εργασίας ώστε να ετοιμαστούν εμπρόθεσμα οι προτάσεις.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close